2 de juliol del 2014

El PSC veu insuficient l’aportació al menjador de Càritas de Tortosa


TORTOSA ( Baix Ebre ). - 212.000 persones van ser ateses el 2013 a Càritas, 2.000 més que l’any 2012, segons es desprèn d’un informe de la mateixa ONG que a més adverteix de la cronificació de la pobresa a Tortosa i al territori. Aquestes dades, segons el PSC de Tortosa, són prou significatives perquè el govern implementi i aboqui més esforços a les polítiques socials i als ajuts a les ONG del municipi “per fer front al patiment de moltes famílies i persones”, tal com assenyala el portaveu Enric Roig.

Per això, l’anunci que enguany l’Ajuntament de Tortosa aportarà 18.500 euros per mantenir el menjador social "Mossèn Sol" que Càritas Interparroquial té obert des de 2010 és, segons els socialistes, “del tot insuficient”. Els socialistes han explicat que aquesta quantitat permet una aportació de 2 euros per menjada, amb la qual es pot garantir el servei de dimarts a divendres per una quarantena d'usuaris, segons dades de Càritas del primer semestre del 2014. Si aquesta augmentés, cosa que es podria fer atenent els 3,5 milions d'euros de superàvit, es podria ampliar tant el nombre de persones com els dies. “Cal estar més que mai al costat dels voluntaris i voluntàries que s’esforcen cada dia per atendre persones que s’ho estan passant realment malament, persones que fins i tot no tenen ni per a menjar”, ha subratllat Roig, “però també destinar, com hem demanat ja més d’un cop, també aquest superàvit que esmentàvem a treballar per la igualtat d’oportunitats; per mitigar les desigualtats; amb propostes com la creació d’un economat i un menjador social municipals; la borsa de lloguer social; el pacte per l’ocupació, i el pla de xoc contra l’atur.

”A més, els socialistes lamenten que el govern continuï fent política d’aparador com es demostra també amb la negativa el darrer ple a la moció socialista per obrir un menjador per a xiquets i xiquetes en situació de pobresa durant tot el període de vacances i no només al juliol. “Exigim polítiques clares i concretes en un tema important, el més important al qual cal fer front en aquests moments, l’Ajuntament ha de tenir cura dels seus veïns i veïnes i ha de garantir que tots i totes puguin viure amb dignitat”, ha reblat Roig. 


Posted via Blogaway

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta