29 de juliol del 2014

El Baix Ebre impulsa el contracte mancomunat de l'enllumenat públic a Aldover, Alfara, Benifallet, Paüls i Xerta


TORTOSA (Baix Ebre).- El Consell Comarcal del Baix Ebre ha adjudicat un contracte, el primer d'aquesta modalitat que es coneix a l'Estat, per mancomunar el subministrament energètic i el servei integral d'enllumenat públic a cinc municipis de la comarca: Aldover, Alfara de Carles, Benifallet, Paüls i Xerta. El president de l’ens comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha destacat que “aquest contracte permetrà aconseguir una major eficiència energètica, atès que dóna un millor servei amb menys consum”.

La mancomunació del servei, segons assegura el Consell, permetrà un estalvi energètic del 55 % al llarg dels dotze anys de durada: un total de 294.804 kWh anuals, que es traduiran en 40.000 euros menys de despesa per als cinc ajuntaments. D'aquesta xifra, aproximadament un 50% anirà destinada a amortitzar el cost de les inversions necessàries.

El nou contracte, sobre el qual el consell no ha revelat encara l'empresa beneficiària ni l'import total, permetrà també complir la normativa vigent sobre prevenció de la contaminació lumínica i eficiència energètica. Segons l'ens, el sistema es podria posar en marxa en uns cinc mesos. Un cop efectuades les inversions, el Consorci de Serveis Agroambientals del Baix Ebre i el Montsià (Code) s'encarregarà del seguiment i del control de la contracta, assegurant que es compleixin els objectius.


Imatge Consell Comarcal del Baix Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta