22 de juliol del 2014

ERC posa en dubte que el nou COPATE es puga posar en funcionament en sis mesos



TORTOSA (Baix Ebre).- La Federació de l'Ebre d'ERC ha posat en dubte que en sis mesos es puguen realitzar tots els tràmits necessaris per dissoldre els cinc consorcis que s'han de fusionar en el nou Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE), i posar en marxa el nou ens en la seva totalitat. Els republicans ja han manifestat en diverses ocasions el seu desacord en diversos aspectes del projecte, com ara la poca representativitat, que al seu parer, tindran els ajuntaments del territori en aquest nou Consorci de Polítiques Ambientals. De fet, tot i reconèixer que el COPATE serà important per les Terres de l'Ebre i per aconseguir un important estalvi econòmic, ERC va votar en contra de la creació dels estatuts del nou ens tant al Consell Comarcal del Baix Ebre com més recentment al Consell Comarcal del Montsià, i ja han avançat que presentaran al·legacions al projecte.

El portaveu del grup comarcal d'ERC al Consell Comarcal del Montsià i alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, ha afirmat que la llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local només dóna un termini de sis mesos per dissoldre els consorcis existents i fusionar-los en el nou, en cas contrari, la tramitació començarà de zero. Així les coses, Montserrat ha posat en qüestió que s'arribi a bon port si no es comença a treballar fort des de ja. El secretari d'Organització de la Federació de l'Ebre d'Esquerra Republicana, Albert Salvadó, també ha afirmat que a Esquerra la desconcerta que la gestió de la Reserva de la Biosfera s'emmarqui en un consell comarcal o un altre, perquè "es tracta d'una qüestió de territori" i, per tant, asseguren que no s'entén que l'òrgan encarregat de la gestió de la marca "no correspongui a tot el territori de la reserva".

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta