30 de juliol del 2014

La derogació del PUOSC d'obres deixa sense ajut el nou centre turístic del Baix Ebre o el parc del Castell de Tortosa


TORTOSA (Baix Ebre).- La derogació de les subvencions per a obres que els ajuntaments i consells comarcals havien inclòs en el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) afecta projectes tan importants com el Centre d’Innovació i Desenvolupament Turístic que el Consell Comarcal del Baix Ebre ha començat a construir a Deltebre. El nou equipament té un pressupost de més de 613.000 euros, i l’ens comarcal hauria rebut una subvenció de més de 276.000 euros. De la mateixa manera, el consell del Baix Ebre també perdrà un ajut de 79.200 euros per finançar una part dels més de 201.000 euros que costarà el centre d’interpretació de la Via Verda que es vol fer a l’estació de Benifallet.

D’altra banda, el municipi de Tortosa perdrà més d’un milió d’euros en ajuts. L’Ajuntament hauria rebut més de 390.000 euros per a la urbanització del parc del Castell i del carrer Costa de Capellans, un dels espais més degradats del nucli antic. Una subvenció que hagués servit per costejar una part important dels 671.471 euros del projecte, dins d’aquest 2014. De la mateixa manera, Tortosa també tenia més de 37.700 euros per a l’espai polivalent dels Reguers. A banda, Campredó tenia 240.000 euros per a l’ampliació, pavimentació i millora de l’accés als nuclis urbans de Font de Quinto, el Raval del Pom i el Mas de la Missa. Bítem, 233.000 euros per a la pavimentació de diversos carrers, i Jesús, 22.309 euros per a la substitució de la coberta de les escoles velles; 56.900 euros per a l’asfaltat de carrers i camins, i 83.600 euros per a l’enderroc parcial de l’edifici de la Immaculada.

Al Montsià, cal destacar els 253.000 euros que perdrà l’Ajuntament d’Amposta per rehabilitar la xemeneia del Molí d’Adell i actuar en el seu entorn. També els més de 237.200 per urbanitzar el carrer de Terol, l’aparcament i el carrer de França. A la Ràpita, el consistori hauria rebut 450.000 euros per implantar i rehabilitar serveis urbanístics en trams dels carrers Constància i de Sant Isidre, i de l’avinguda de la Constitució. També al Montsià, cal tenir en compte els 459.000 euros per remodelar l’edifici de l’Ajuntament de Santa Bàrbara.

A la Ribera d’Ebre, la subvenció més important eren els 250.000 euros de Móra d'Ebre per condicionar el camí Hortes des de l’N-420. També cal destacar els més de 204.000 euros de Flix per arranjar el carrer del Molí.

Finalment, a la Terra Alta, el poble d’Arnes perd 200.000 euros per la urbanització de diferents carrers. També Batea deixarà de tenir dues subvencions de més de 98.000 i 78.200 euros, respectivament, per renovar els carrers del nucli antic i la plaça d’Espanya, la Botera I. La capital comarcal, Gandesa, perdrà més de 276.000 euros per recuperar la zona delimitada pels carrers d’Horta, Santa Maria i la Presó.

En total, el PSC ha denunciat que les Terres de l'Ebre perdran un total d'11 milions d'euros en ajuts del PUOSC d'obres. En aquest document es detallen tots els projectes previstos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta