29 de juliol del 2014

Móra d’Ebre compra l’illa de Sauri per fer una gran zona verda entre els dos ponts


MÓRA D'EBRE (Ribera d'Ebre).- El ple de l’Ajuntament de Móra d’Ebre ha aprovat aquest dilluns, en un ple extraordinari, la compra d’una finca de grans dimensions al marge dret del riu, entre el pont de les Arcades i el pont de la variant de la carretera N-420. L’adquisició de l’anomenada illa de Sauri, que té unes tres hectàrees de superfície, va comptar amb els vuit vots a favor del govern municipal de CiU i PP, i dos vots en contra dels regidors del PSC, que va criticar que pagar 6,68 euros per metre quadrat és un preu “fora de mercat”. En total, l’Ajuntament pagarà 250.000 euros, però el consistori ho farà en un termini de 16 anys, en el marc del pla d’ajustament pressupostari imposat pel govern de l’Estat. Així, la finca es dividirà en quatre parts, i l’Ajuntament pagarà cada quatre anys un 25% de la finca. L’objectiu de l’operació és bastir una àrea verda a la vora de l’Ebre, on es podran fer activitats com passejar, practicar esports o llegir. A més, en la part més propera al pont de les Arcades s’urbanitzarà un sector de 5.000 metres quadrats, per ubicar-hi el mercat itinerant dels divendres. A més, també es podrà utilitzar com a aparcament de vehicles i per fer-hi actuacions musicals.

D’altra banda, el ple de Móra d’Ebre també va aprovar, amb l’abstenció del PSC, l’acord entre l’Ajuntament i el propietari de la Casa Montagut, per poder utilitzar puntualment aquesta casa pairal i el seu jardí. En aquest edifici singular, l’Ajuntament podrà organitzar-hi actes culturals i socials. En contrapartida, el consistori col·laborarà amb la família en el manteniment de l’edifici, amb una inversió màxima de 5.000 euros anuals. A més, l’Ajuntament obté una opció de compra sobre l’immoble, i les quantitats invertides en manteniment es descomptarien de l’import de compra.

Finalment, el ple de Móra d’Ebre també va acordar, amb les abstencions del PSC, l’aprovació dels expedients d’encàrrec de gestió a l’Institut Català del Sòl (Incasol) per reformar les piscines descobertes i fer l’obra de protecció dels talussos del castell.

Imatge Ajuntament de Móra d'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta