23 de juliol del 2014

Presenten la nova plataforma electoral Movem Tortosa, que proposa 'una altra manera de fer política'


TORTOSA (Baix Ebre).- El centre cívic de Ferreries ha estat aquest dimarts al vespre l'escenari de la presentació de la nova marca electoral Movem Tortosa, que té per objectiu presentar una candidatura a les properes eleccions municipals del 2015 "a partir de la defensa dels drets socials, d’un model de ciutat pensat amb i per a la ciutadania, i d’una política a partir del compromís ètic i de la transparència". La nova plataforma electoral naix de la mà d'ICV, però es defineix com "un nou moviment ciutadà format per un grup impulsor que té com objectius canviar la ciutat de Tortosa a partir de la defensa dels drets socials i d’una nova manera de fer política".


Movem Tortosa ha anunciat que a la tardor farà una primera assemblea oberta a la ciutadania perquè tothom qui vulgui canviar les coses a Tortosa hi pugui participar. Un centenar de persones han participat en la presentació, celebrada al centre cívic de Ferreries. Els promotors d’aquest moviment són 19 persones de diferents sensibilitats, procedències i adscripcions, "que tenen en comú les ganes i la il·lusió d’impulsar un canvi a Tortosa". Els integrants de Movem Tortosa són Cristina Bel, Jordi Bonilla, Pere Cabanes, Agustí Forner, Oriol Forner, Cinta Galiana, Pere Genaró, David Jarque, Jordi Jordan, Cinta Llasat, Rafel López, Elena Mars, Jesús Monche, Francesca Pérez , Alma Sentís, Àngel Tafalla, Joan Maria Torres, Paco Vallespí i Xavi Varela.

De fet, la majoria d’elles estan implicades en moviments socials, entitats i associacions de la ciutat i en diferents formacions polítiques. Entre d’altres, destaquen el treball realitzat en diferents espais com les plataformes en defensa de la sanitat i l’educació a les Terres de l’Ebre, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, Trens Dignes, Lliga Contra el Càncer, Amics dels Castells, Federació de Veïns, Unió Democràtica de Pensionistes, Associació del Parquinson TE, l’Assemblea Nacional Catalana, Avancem, ICV o Procés Constituent, entre d’altres.

El grup impulsor de Movem Tortosa ha explicat que volen obrir el projecte a tots els ciutadans i ciutadanes de Tortosa. tant per a l’elaboració del programa electoral com en l’elecció de la candidatura a les eleccions municipals. Per això, s’ha anunciat que es celebrarà una primera assemblea general oberta a la ciutadania durant la propera tardor. Paral·lelament, han presentat el manifest fundacional, al qual la ciutadania s’hi pot adherir fàcilment a través de la nova pàgina web www.movemtortosa.cat.

Imatge Movem Tortosa

6 comentaris:

  1. Permeteu-me que sigue molt escèptic amb aquest moviment, només hi veig una rentada de cara d ICV per constituir una espècie de "Podemos" a la tortosina, abans que a algu se li ocurreixi montar de manera independent un moviment social, per tant ja neix acoplat a un partit dels de sempre, o ara renunciaran a les seves inicials o al seu parit el sr Jordan i el Sr Jarque, res de nou, rentada de cara a un partit dels de sempre, ja que sembla que ICV sigue massa de la "casta"...i per això ajuntem un conjunt de personalitats diverses, que la majoria ja fa temps que es mouen per Tortosa, però poc l'han mogut per desgracia. Que hi fa la Sra Cinta Llasat, representant del tortosinisme més recalcitrant i fins no fa molt gran propagandista del sr Bel? I la Plataforma de la Salut sembla que no es mou com abans, Sr Genaró? i si hi afetgim alguna vella glòria del PSC buscant el seu espai tenim una barreja dificil de conjuntar. Firmen un manifest bastant generalista i ambigu, diuen el que volen, però no diuen el que faran. Els donarem temps, per a que ho desenvolupin, tota novetat benvinguda sigue, encara que malgrat ens ho venguen com a nou, la majoria ja fa temps que estan en el "pinyol" de les entitats socals tortosines, i poca cosa ha canviat. Almenys se'ls ha d'agrair que parlen de persones, no de banderes, ni referendums, sobiranies o constitucions. Sort, malgrat tot...

    ResponElimina
  2. ...pues para mi, me merecen el maximo respeto, ademas dicen que estaran dispuestos a que se les agreguen mas personas, dicen que no tienen ideologia politica, y dicen que lo van hacer todo por Tortosa, que no digan lo que piensan hacer...¿oiga, sabe algun ciudadano foraneo de nuestro ayuntamiento, como estan las cosas?... yo creo que no..., si miramos los miles de miles de euros que hemos pagado en impuestos, si sumamos todos los jornales pagados a la clase trabajadora del ayuntamiento mas todas las "obras" realizadas por ese mismo excmo, ayuntamiento, veo a mi que las sumas no me cuadran, puede que digan que se esta pagando aun el agujero del otro ayuntamiento que habia antes que lo cogiera CiU, pero segun comentarios la cosa del debito municipal, sigue aumentando y aumentando... es normal que los ciudadanos se junten, si bien tengo yo mis dudas tambien...

    ResponElimina
  3. saberut, crec que t'equivoques en quan a Cinta Llasat. No és la que tu penses. Això sí, la de la foto, diu que militava al PSC a BCN. A Tortosa mai l'he vist militar ( no sigui cas ) i ara, abans de fer-ho al seu partit, va i s'apunta a " un altre " . No entenc res.

    albertito, no cal que parlis de " según comentarios " no, com si fora un secret. Oficial i ben oficial : 55 milions d'euros de deute viu és lo que hi ha .

    ResponElimina
  4. ...¿55?..., pues segun mis "informes", hay mas millones a pagar que estos 55...

    ResponElimina
  5. Soc lo Saberut,
    a vegades savi,
    a vegades ruc.
    I en la Sra Llasat,
    de plé m'he equivocat.

    Gracies Jotabe per la teua correcció. Res més a afetgir, els mateixos de sempre amb sigles noves, una mica d'esquerra social, més un polsim de desencant socialista i unes gotes de tortosinisme made in Lluesma o Franquet...tot servit i remenat pel Sr Jordan, tot un coctel llest per servir...a veure que surt.

    ResponElimina
  6. ...lo de siempre, nos saldra... (los buenos seran puestos a tierra -y boca bajo- y los....., escalaran poderes)... La historia se repite por los siglos de los siglos..., y el deficit municipal sera cada vez mas elevado... a menos que los anti-corrupcion metan su nariz, entonces diremos ¡Caramba!..."pos" no lo parecian... no los creia asi...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta