25 d’agost del 2014

Societat Civil Catalana denuncia l’ús de l’estelada en espais públics a Tortosa


TORTOSA (Baix Ebre).- La plataforma unionista Societat Civil Catalana ha emès aquest dilluns un comunicat en què denuncia la utilització de l’estelada en espais públic de Tortosa. En concret, Societat Civil Catalana denuncia que durant els actes previstos amb motiu de les festes de la Cinta s'hissarà una bandera estelada a la plaça del Bimil·lenari, tot i que, “hi ha molts tortosins que se senten catalans i espanyols i ja tenen una bandera: la senyera”. Així, denuncien el que consideren un “intent de monopolitzar l'opinió pública tortosina”, i el fet que l'Ajuntament hagi inclòs aquest acte al programa oficial de les festes ja que, “fereix la sensibilitat de molts dels ciutadans”.

En el mateix comunicat, Societat Civil Catalana manifesta que la utilització de símbols partidistes per part d'institucions públiques, la seua col·locació en llocs de titularitat pública, en edificis públics o en escoles suposa una “flagrant vulneració de l'obligació de neutralitat de l'administració”. En aquest sentit, assenyalen que només és legítima la utilització dels símbols que legalment representen a tots els ciutadans com la bandera europea, la bandera espanyola, la senyera i les diferents banderes municipals.

En el comunicat també remarquen que “la confusió entre opcions partidistes i símbols institucionals és impròpia de règims democràtics” i que ho rebutgen amb contundència. També assenyalen que el suport dels poders públics a la utilització de l’estelada “suposa una vulneració no només del deure de neutralitat, sinó també de la que tenen de defensar la Constitució i l'Estatut d'Autonomia”.

Imatge SCC

1 comentari:

  1. Qui no vulgue anar q no vaigue. Igual q jo no anire a cap proseso. Pero les festes tindrien q ser les festes de tothom i, esta classe d'actes tindrien q ser independents de les festes.
    Tot sigue x fer-ho be...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta