11 de setembre del 2014

Carme Forcadell (ANC): 'Parlament, Govern, president, posin les urnes'


BARCELONA.- La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), la xertolina Carme Forcadell, i la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, han reclamant "unitat" als partits i han instat el president de la Generalitat, Artur Mas, a "treure les urnes al carrer" el 9 de novembre. En el discurs final després de completar la 'V', Forcadell ha demanat als polítics "que siguin dignes dels pobles que els han votat" i els ha demanat "una unitat sòlida i estable". "Som un poble, junts avui aquí convoquem la consulta. Govern, Parlament, president, posi les urnes", ha dit. Casals ha demanat que la unitat expressada en la mobilització arribi als representats i ha declarat: "Si ells no ens fallen, nosaltres no els fallarem".

Els parlaments de Casals i Forcadell han posat el punt i final a la 'V'. En un to marcadament reivindicatiu, Forcadell ha reiterat que és el moment de prendre decisions excepcionals per això ha demanat als representats polítics "que deixin de banda els interessos de partit i actuïn d'acord el moment i la transcendència històrica que s'està vivint". Ha afegit que cal que aquests representants segueixin la unitat "sòlida i indestructible". "No hem vingut fins aquí per fer-nos enrere i arronsar-nos. Arribarem fins al final i guanyarem", ha declarat.

Forcadell ha emfatitzat en la força del poble i ha assegurat que la independència "ja no es proclama des del balcó sinó des de les urnes". "Som poble, junts avui aquí convoquem la consulta", ha assegurat. Per aconseguir l'èxit d'aquesta, ha afirmat que tant l'ANC com Òmnium es comprometen a fer una campanya unitària "que arribi a totes les llars del país" i a escoltar i parlar amb aquells que no són favorables a la independència.

Per la seva banda, Casals ha dit que Catalunya disposa "de la força de la gent unida" i ha reivindicat que aquesta unitat "es mantingui a les institucions, entre les forces polítiques". "Volem que la força de la mobilització arribi als representants, que sentin l'energia", ha afegit.

De la derrota a la victòria

Totes dues han coincidit a apuntar que aquesta Diada significarà deixar de commemorar una derrota a començar a commemorar una victòria, coincidint amb el Tricentenari. "L'onze de setembre del 1714 ha passat a la història com el dia en que vam perdre les nostres llibertats col·lectives i l'onze de setembre del 2014 passarà a la història com la data clau per recuperar-les", ha dit Forcadell. Ha afegit que amb la 'V' s'ha aconseguit "convertir el Tricentenari de la derrota en el primer any de la llibertat".

Forcadell ha destacat que amb l'acció d'aquesta Diada el poble català ha demostrat que "és capaç d'assolir qualsevol repte que es proposi" i per això s'ha mostrat convençuda que el 9 de novembre els ciutadans podran votar "i guanyar". "Votarem per dignitat, perquè som ciutadans, no súbdits, ho devem als avantpassats, per tots els que han lluitat i no hi són i per deixar un país més lliure a les generacions futures. Per això el 9 N votarem independència", ha resumit

Casals ha coincidit a dir que Catalunya "ha deixat de ser un poble que recorda derrotes militars per ser una societat que construeix una victòria de manera pacífica". En aquesta línia, la presidenta d'Òmnium ha destacat que la 'V', i tot el procés català, s'està fent "cívicament, massivament i festivament". Casals ha assegurat no tenir por i ha reivindicat que la veu del poble que s'ha expressat aquesta Diada "està per sobre del que opini un tribunal partidista de Madrid".

Sobre la possibilitat que se suspengui la llei de consultes per part del Tribunal Constitucional (TC), Casals ha alertat que ja es va retallar l'Estat i que no es permetrà "que tornin a trepitjar la voluntat democràtica de tot un poble". "Mirem cap endavant, ho tenim a tocat, ho aconseguirem pacíficament, democràticament i apassionadament. Guanyarem", ha declarat.

Els municipis, al costat del procés

Abans dels discursos de Forcadell i Casals, el president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Vila d'Abadal, s'ha compromès a que un cop el Parlament hagi aprovat la llei de consultes i el president de la Generalitat, Artur Mas, hagi convocat la consulta, els ajuntaments votaran als plens propostes de recolzament de la llei i del decret de la convocatòria. "Aquest recolzament farà que sigui possibles i no es pugui deixar de votar el 9N", ha afirmat.

Via ACN

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta