11 de setembre del 2014

Les Terres de l'Ebre envien més de 80 autocars i milers de persones a la 'V' de Barcelona per poder decidir el 9 de novembre



TORTOSA (Baix Ebre).- Centenars de milers de manifestants han desbordat el centre de Barcelona aquest dijous a la tarda, amb motiu de la 'V' que havien convocat l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural amb motiu de la Diada de l'Onze de Setembre. Les dues columnes humanes de la Via Catalana 2014, que formaven una gran senyera, han confluït al vèrtex de la plaça de les Glòries a les 17:14 hores, formant la gran 'V' amb què centenars de milers de catalans han reclamat poder votar el 9 de novembre. '9N Votarem. 9N Guanyarem', recitava la pancarta de la capçalera, on s'hi han situat les presidentes de l'ANC i Òmnium Cultural, la xertolina Carme Forcadell i Muriel Casals, respectivament. També hi havia membres del Govern i de representants de partits polítics favorables a la consulta. El moment àlgid en què s'ha completat la 'V' l'ha culminat una noia que el dia de la consulta farà 16 anys, i que ha dipositat un vot simbòlic a una de les urnes de l'escenari principal, simbolitzant la voluntat de votar i de victòria.





Més d'una vuitantena d'autocars han sortit des de primera hora del matí de diversos punts de les Terres de l'Ebre per participar massivament en la Via Catalana 2014. Prop de 5.000 ebrencs han optat per desplaçar-se a Barcelona amb els busos reservats per l'ANC. Els més matiners han estat els d'Alcanar, que abans les nou del matí ja arrencaven, mentre que a l'estació d'autobusos de Tortosa a partir de les onze han començat a sortir, esglaonadament, més d'una dotzena de vehicles plens de gent perfectament equipada amb les samarretes vermelles i grogues, estelades i senyeres, i convençuda que els carrers de Barcelona tornarien a ser l'escenari d'una Diada "històrica".

Equipats amb samarretes grogues i vermelles i estelades, els ebrencs han ocupat majoritàriament els trams 1 i 2 de la 'V', en un ambient que esperen festiu, emocionant i històric. De fet, confien en què la V d'aquest Onze de Setembre siga el primer pas perquè el 9 de novembre es puga fer la consulta i els catalans puguen votar per decidir el seu futur.

Imatges Judit Brú
Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta