17 de setembre del 2014

La Ribera d’Ebre vol convertir l’antic Camí de Sirga en una Via Blava per al turisme




TORTOSA (Baix Ebre).- El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, ha avançat aquest dimecres alguns detalls del projecte integral per potenciar la via turística pel Camí de Sirga, el tram riberenc del Camí Natural de l’Ebre o GR-99. El projecte es finançarà en el marc del programa Xarxa EbreBiosfera, que impulsen els quatre consells comarcals de les Terres de l’Ebre amb el suport econòmic de la Generalitat i de la Diputació de Tarragona, amb una inversió global de 800.000 euros. Segons Jardí, es tracta de fer transitable l’antic camí que utilitzaven els sirgadors per estirar els llaguts riu amunt, tot adequant-lo i dotant-lo dels equipaments necessaris per al seu aprofitament turístic. El president riberenc ha parlat d’instal·lar-hi àrees de descans amb dutxes, embarcadors i fins i tot altres serveis com restaurants i allotjaments, per donar a conèixer els atractius de l’Ebre des de dins mateix del riu.

En aquest sentit, Jardí ha afirmat que el Camí de Sirga serà una “Via Blava” per a la comarca de la Ribera d’Ebre, en la mateixa línia que la Via Verda ho és per a les comarques veïnes de la Terra Alta i el Baix Ebre. A més, ha anunciat la propera presentació d’un vídeo per promocionar els atractius de la ruta del Camí de Sirga

D’altra banda, Jardí ha afirmat aquest dimecres que els 10 pobles de la comarca que participen en el projecte de gestió comuna de l’enllumenat públic podran assolir un estalvi de fins al 50%, a més de complir amb els paràmetres legals de contaminació lluminosa. Segons ha dit, el ple del Consell Comarcal aprovaran el plec de condicions durant aquest mes de setembre, amb la intenció que els 10 pobles de la Ribera d’Ebre tinguen renovat el seu enllumenat públic a l’abril del 2015.

En la mateixa entrevista a Canal 21 Ebre, Jardí també ha repassat altres projectes i iniciatives comarcals, com les campanyes de promoció turística i de dinamització de la fruita dolça, el sector vitivinícola i el sector de l’oli.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta