17 de setembre del 2014

L'alcalde de Tortosa anuncia per dilluns la celebració d'un ple extraordinari per donar suport al 9N


TORTOSA (Baix Ebre).- L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel (CiU), ha anunciat aquest dimecres la convocatòria d'un ple extraordinari per aquest proper dilluns, 22 de setembre, per donar suport a la convocatòria de la consulta i el compromís de dur-la a terme el dia 9 de novembre. Bel ha explicat que el consistori se suma així a la iniciativa proposada per l'Associació de Municipis per a la Independència (AMI), i a la qual s'ha adherit també l'Associació Catalana de Municipis (ACM). A més, Bel ha fet una crida a la resta d'ajuntaments ebrencs a convocar plens extraordinaris de suport a la consulta.

Tortosa aprovarà la moció després que aquest divendres el Parlament doni llum verda a la Llei de consultes. L'alcalde ha explicat que la convocatòria del ple extraordinari encara no està signada, perquè falta concretar l'horari de celebració, i ha assegurat que els ajuntaments volen escenificar així el seu suport a la convocatòria de la consulta pel 9-N. "Aquells que la vulguin suspendre que sàpiguen que no només tindran a una bona part del Parlament al darrera, i al Govern, sinó també a molts ajuntaments del país", ha afegit Bel.

Els acords de la moció, pactats per CiU, ERC, ICV i la CUP, preveuen mostrar el suport a la Llei de consultes, a la convocatòria de la consulta i el compromís de l'ajuntament corresponent a facilitar tots els recursos i les eines necessàries per fer-la possible; dóna suport al president de la Generalitat, al Parlament de Catalunya i als partits polítics que donen suport a la convocatòria, i a la materialització de la consulta dins el marc legal que és la Llei de consultes popular no referendàries i participació ciutadana, que serà aprovada pel Parlament de Catalunya.

Els ajuntaments hauran de comunicar l'acord en el període de cinc dies des de la seva aprovació al president de la Generalitat de Catalunya i a la presidenta del Parlament de Catalunya i als grups parlamentaris. També a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i a l'Associació Catalana de Municipis (ACM), les quals ho trametran de forma conjunta al president del govern espanyol, al president del Congrés dels Diputats, al secretari general de les Nacions Unides, al president del Parlament Europeu, al president del Consell de la UE i al president de la Comissió Europea.

Via ACN

2 comentaris:

  1. Espero que això de “facilitar tots els recursos i eines necessàries per fer-la possible” no suposi que l’Ajuntament de Tortosa (i d’altres, però a mi em preocupa el nostre), cedeixi el padró municipal sense consentiment de l’Estat de la Nació. Les dades del padró són privades i en cas de fer-ho, l’alcalde podria cometre un delicte. Hem d’anar en compte, no m’agradaria que dades confidencials com aquestes acabessin en mans de segons quins personatges.

    ResponElimina
  2. Per ordre de l'Alcalde
    es fa saber a tothom
    que una fera ferotge
    del parc s'escaparà.

    Es prega a les senyores
    compren força aliments
    i no surten de casa
    fins que torne el "bon temps".

    Tot el que tinga cotxe
    que fota el camp corrent,
    i se'n vaja a la platja,
    a la torre o als hotels.

    L'Alcalde s'encarrega,
    fent ús dels seus poders,
    de la fera ferotge
    deixar-la sense dents.

    El que això no acompleixca
    que no es queixe després
    si per culpa la fera
    ell rep algun torment.

    Jo que no tinc ni casa,
    ni cotxe, ni un carret
    em vaig trobar aquell dia
    la fera en el carrer.

    Tremolant i mig mort:
    -Ai Déu, redéu, la fera!
    I en veure'm tan fotut
    em va dir molt planera:

    -Xicot, per què tremoles?
    Jo no te'n menjaré.
    -I doncs, per què t'escapes
    del lloc que tens marcat?

    -Vull parlar amb l'Alcalde
    i dir-li que tinc fam,
    que la gàbia és petita,
    jo necessite espai.

    Els guàrdies que la veuen
    la volen atacar,
    la fera es defensa,
    no la deixen parlar.

    Com són molts i ella és sola,
    no pot i me l'estoven.
    I emprenyats per la feina,
    a la gàbia me la tornen.

    Per ordre de l'Alcalde
    es fa saber tothom
    que la fera ferotge
    ja no ens traurà la son.

    I gràcies a la força
    no ha passat res de nou,
    tot és normal i "maco"
    i el poble resta en pau.

    Au!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta