14 de setembre del 2014

Una espectacular tempesta amb fortes ràfegues de vent descarrega sobre Tortosa i Roquetes


TORTOSA (Baix Ebre).- Primer llamps, trons, i després molta aigua i una ventada espectacular. Una forta tempesta d'estiu, acompanyada de ràfegues de vent, ha sorprès la gent de Tortosa i Roquetes aquest diumenge cap a les 16.00 hores. Els Bombers de la Generalitat han fet entre les quatre i les sis de la tarda d'aquest diumenge una desena de sortides per les fortes tempestes. La majoria d'avisos s'han rebut de la comarca del Baix Ebre i gran part han estat per inundacions en habitatges o pàrquings i per arbres caiguts. Les poblacions més afectades pels xàfecs han estat Tortosa i Roquetes, tot i que els bombers també han fet sortides a Lloret de Mar, Torres de Segre i l'Hospitalet de Llobregat. Segons dades del Servei meteorològic de Catalunya, les tempestes d'aquesta tarda han estat intenses i han deixat 24 litres per metre quadrat en 30 minuts a Aldover, Torres de Segre (Segrià) i la Pobla de Segur (Pallars Jussà).




La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha activat l'alerta del pla Inuncat davant la previsió de tempestes fortes i generalitzades aquest diumenge a la tarda arreu de Catalunya. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) es preveu que les pluges siguin especialment intenses a les comarques del Ripollès, Berguedà, Osona i Garrotxa, on podran superar els 20 l/m2 en 30 minuts i amb acumulats destacables. Els xàfecs aniran acompanyats localment de tempesta, calamarsa o pedra. Les tempestes també podrien generar incidències puntualment al Prepirineu de Lleida i a les Terres de l'Ebre. Paral·lelament, Protecció Civil recomana molta prudència en la conducció i a l'hora de creuar rius i rieres.



Imatge Serretel a Instagram

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta