15 de setembre del 2014

Inici de curs a tretze escoles de l'Ebre amb protestes de la comunitat educativa contra la llei Wert i les retallades



ULLDECONA (Montsià).- El curs 2014-2015 ha començat aquest dilluns al matí amb protestes contra l'aplicació de la llei Wert i les retallades en un total de 13 escoles de les Terres de l'Ebre. Convocats pel Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), les mares, pares, alumnes i representants sindicals s'han concentrat a les portes dels centres amb camisetes i globus grocs retardant uns quinze minuts l'entrada a les classes. Alguns d'aquests centres, com l'Escola Ramón y Cajal d'Ulldecona, ja s'han adherit a la xarxa d'escoles insubmises per esquivar l'aplicació de la LOMCE des d'escletxes legals. En aquesta línia, es queixen de les retallades en les plantilles, així com de la manca de representativitat dels pares en la presa de decisions a les escoles.

Més de 29.000 alumnes de les Terres de l’Ebre comencen el curs escolar 2014-2015. En total, són 547 alumnes més, tot i que es perden alumnes a P3. Es mantenen els 1.070 grups d’ensenyament obligatori del curs passat, ja que els grups d’infantil no varien. Els de primària disminueixen en tres grups, mentre que a l’ESO se’n guanyen tres. Pel que fa a la plantilla docent, s’incrementa en 37 dotacions més que el curs anterior, amb un total de 2.248 dotacions. Les principals novetats d’aquest curs a les Terres de l’Ebre són l’ampliació de l’institut de la Ràpita i l’acabament de les obres de l’escola Sant Llàtzer de Tortosa. D’altra banda, un altra de les novetats és l’aplicació del decret de plantilles.

 Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta