11 de setembre del 2014

Unes 7.000 persones es manifesten a Tarragona per la unitat de Catalunya i Espanya



TARRAGONA.- La manifestació convocada aquest dijous a la tarda a Tarragona per Societat Civil Catalana (SCC) ha aplegat unes 7.000 persones, segons la Guàrdia Urbana. Sota el lema 'Recuperem el seny, recuperem la senyera', els participants s'han reunit cap a dos quarts de set de la tarda a la capçalera del Circ romà per rebre una gran senyera de 50 metres que s'ha desplegat a l'Amfiteatre de la ciutat. Els assistents, vinguts d'arreu de Catalunya, han mostrat senyeres i banderes espanyoles, i pancartes contra la independència, en les quals s'hi podia llegir: 'Més ponts, més murs' o 'La senyera és de tots'. L'acte ha comptat amb el suport de representants de formacions polítiques com el PP, PSOE, Ciutadans i UPyD.

L'exministra i dirigent socialista Carme Chacón ha acusat el president de la Generalitat, Artur Mas, de preferir escenificar una "trencadissa" i la "ruptura" de la societat catalana en la celebració de la Diada. Chacón ha assegurat que el Govern "això no ho ha de fer mai" i que hauria de fomentar els valors de la convivència, concòrdia, democràcia i pau. Chacón, que ha participat en l'acte convocat per SCC a Tarragona, ha assegurat que ho fa perquè vol que la senyera sigui la bandera de "tots els catalans" i que la Diada també sigui "la festa" de tots els catalans. La dirigent catalana del PSOE ha explicat que perquè hi hagi un país amb justícia i sense corrupció es necessita "unitat" i que serà aquesta unitat "la que garantirà que la Diada i la senyera sigui la bandera de tots els catalans". Per Chacón, des dels darrers dos anys "el Govern ha decidit que no sigui la Diada de tots els catalans".

 La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha avisat que els independentistes "van de cap a caiguda" i que la Catalunya silenciosa "aixeca la veu" després de considerar que en la V d'avui a Barcelona hi ha participat menys gent que en altres manifestacions de la Diada anteriors. Sánchez-Camacho, que ha participat en l'acte organitzat per Societat Civil Catalana a Tarragona, ha reiterat que l'independentisme està en un "final d'etapa" i ha demanat al president Mas que no es dediqui temps a les manifestacions independentistes i que escolti la voluntat dels 7,5 milions de catalans, també els que se senten espanyols, ha dit la líder del PPC.

Per la seua banda, el president de Ciutadans, Albert Rivera, ha acusat el president del Govern, Artur Mas, i el president d'ERC, Oriol Junqueras, de dividir la societat catalana i de posar "a la diana" als defensors de la pluralitat a Catalunya. En declaracions als mitjans de comunicació des de l'acte organitzat per Societat Civil Catalana a Tarragona, Rivera ha demanat a Mas i Junqueras que "abandonin la política de confrontació" i s'ha compromès, si governa, a implantar "una Diada de tots" el dia de Sant Jordi. D'altra banda, Rivera ha aplaudit el lema de Societat Civil Catalana "Recuperem el seny, recuperem la senyera' i ha demanat "recuperar el seny als qui volen convocar referèndums i saltar-se les lleus". "L'estelada és una bandera separatista, no és el símbol de Catalunya sinó del separatisme i de les fronteres amb Espanya", ha dit Rivera, que ha lamentat que "alguns tenen la sort de passejar, anar en llibertat i dir el que pensen i altres hem de sortir escortats i insultats a la nostra terra".

Via ACN

21 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Tranquil, no ofèn qui vol sinó qui pot i que tu em digues botifler en realitat em plena d’orgull i satisfacció, com diria aquell borbó que va coincidir en la època històrica en que Catalunya ha gaudit del major creixement econòmic i de les majors quotes de llibertat i autonomia, més que fa 300 anys, t’ho puc assegurar.

    Aquest mateix argument que defenses tu, pel qual la Guàrdia Urbana de Tarragona ha unflat les xifres de manifestants degut a que hi governa un partit espanyolista (el PSC), el podem emprar pel cas de la V secessionista, ja que l’alcalde de Barcelona és un declarat insurrecte. Si vols, podem discutir sobre les magnituds humanes, lo qual em pareix una estupidesa, però ja que hi som:

    a) Si parlem de 1.8 milions de persones, tenint en compte el recorregut, estaríem parlant de entre 7 i 9 persones per m2. Esta xifra comportaria la mort per asfixia a molta gent, creu-me.
    b) Els estudis seriosos com l’efectuat pel Cap del Servei d’Estadística Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona xifra la participació en 900.000 persones.

    Tot i així continua sent una xifra molt superior a la dels que va mobilitzar Societat Civil Catalana (@societatcc), però això no demostra que sigui la veu d’un poble sinó que els que sou, esteu molt ben organitzats.

    Pels conceptes històrics no discutirem, son prou clars. Però tu segurament deus escoltar a l’amic Cucurull: https://www.youtube.com/watch?v=T2l9rGO7eu4 i així funcionen les coses al Kukluxcatalan, tat Alberto Beltran Rodríguez?

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  6. ...Guti, por favor, que lo de "partidos botiflerianos", no me referia a ti en concreto, ya se que no te puedo ofender, no tienes suficiente categoria para que yo me enfrente contra un simple cachorrito de una faccion politica, pero los de tu especie estais que soltais bilis, lo de los 900.000 asistentes en Barcelona, ni tu te lo crees, sino mira las fotos y videos de nacion digital y lo comprenderas enseguida, un hombre que ha salido en una tv local, ha dicho que el supone que bien eran 2.100.000, y esto ya me lo creo, los laterales estaban tambien abarrotados, si bien era en su mayoria mucha juventud los que se apiñaban en el centro, pero veo que los de tu partido estais perdiendo la flema por distintos sitios de interned, al president Mas, algunos de tus congeneres le muestran que prefiere para dialogar... una bomba de mano... unos guantes de boxeo... unos AKs45... un colt... una bayoneta..., otros congeneres ponen un grupo de legionarios desfilando y le dicen "ya suben a meterte en vereda" (bueno esto de vereda lo digo yo, pues lo que dicen es mucho mas fuerte)..., en fin ya me supongo que no estais nada contentos, el seguimiento que habeis tenido no ha sido numeroso, y sobre el baile de cifras de Tarragona, yo me referia genericamente (tal vez no me exprese bien), yo me referia que segun el prisma con que se mira una cosa, la estimacion global se alarga o se acorta, ya se que el ayuntamiento tarragonense es socialista, pero no me negaras que siendo los convocantes quienes eran, los que acudieron eran de derecha y de izquierda, por lo menos 50.000 asistentes tendrian que haber ido, y mas poniendo gratis trenes de la Renfe, que por cierto, quien paga este gasto, los fondos reservados por ejemplo..., lo de Barcelona lo ha pagado las cuotas de la sociedad que preside la Forcadell, los billetes de tren se los compraron los excursionistas, y los 100.000 coches particulares, el carburante se lo pagaron los mismos dueños..., y lo que dices del cucusclan catalan, oye los catalanes solo nos preocupamos por la independencia, no perseguimos a los que son del otro bando politico, por si no lo sabes somos gente pacifica, no nos gusta la violencia, asi Guti, tranquilizate hombre...

    ResponElimina
  7. Si tu acuses al PP i al PSOE de ser partits “botiflerians”, em permetràs que acusi als partits nacionalistes de trair la norma suprema de l’Estat i que per tant quan parli d’ells em refereixi a traïdors, insurrectes, deslleials, conspiradors o simplement, “partits de Judas”.

    Pel que fa a les xifres, ara no me creure lo que diuen els subvencionats de NacióDigital i Ara. Jo t’he parlat d’un estudi seriós però oblidava que no parlava amb un catalanista sinó en un fanàtic, un ultrasur de Catalunya (tot i que de jove pensaves ben diferent).

    Pel que fa a qui paga el què, el que podria fer l’ANC és explicar d’on surten estos 1’5 milions d’euros que no saben si surten de vendre camisetes o d’algun compte andorrà de Pujol.

    No me dones més lliçons, lo KukluxKatalán és una organització fanàtica, que es pensa que les lleis i l’ordre estan per saltar-se’l i per tant són organitzacions que defensen la democràcia des de la ignorància i el menyspreu a tot lo que envolta un sistema democràtic.

    ResponElimina
  8. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  9. Lo millor de la diada van ser sense cap mena de dubte la cara de les persones que van participar, en un acte i en l'altre.

    Si la cara és el reflex de l'ànima, està clar que uns van sortir molt mes contents que uns altres.

    Salut!!

    ResponElimina
  10. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  11. ...mira, esto es un no acabar, simplemente hay que esperar lo que llegara, botiflers son los catalanes que se hacen complices de los del resto de España, que somos insurrectos y traidores...¡bueno! es tu punto de vista como yo tengo el mio..., aqui solo hay una cosa, que los crios (porque a los mayores no hay que complicarles la vida) que estudien tambien catalan y la cultura catalana, entonces si seremos todos iguales y sera una tonteria pedir nuestro estatus del 1700, pero mientras esto no ocurra, pues generacion tras generacion seguira con ello...

    ResponElimina
  12. Tranquil a mi m'han bombardejat a l'escola amb el català i la cultura catalana.

    ResponElimina
  13. ...y que querias... que solo te enseñaran en castellano..., pues lo teneis malisimamente negro, despues de un porrazo de años que solo te enseñaban el castellano, del catalan eramos solo hablantes,y cuando se pudo enseñar a los crios, la riqueza cultural se amplio con los dos idiomas, ahora los tuyos quieren deshacer el camino andado, en Baleares mira lo que pasa, y en Valencia otro tanto y por Cataluña no veas que follon por cuatro papis que se les antoja que sus crios solo estudien el castellano, lo que te he dicho, que en toda España se estudie en castellano y el catalan...pero no creo que pase eso, lo que buscais es que el catalan desaparezca, y lo tendreis muy crudo para diguerirlo..., y otra cosa, teneis los del pp unos afiliados que vaya-vaya, muchas redes estan pasando el articulo de arreglar al Mas...

    ResponElimina
  14. Pos vaiga, a mi em van escolaritzar en castellà.

    Fins que ja estava acaban l'EGB no vaig vore el primer mestre de català.
    Com era l'assignatura "maria" feiem classe quan feiem classe i dubto que apregues absolutament res.

    El primer profesor que em va ensenyar la meua llengua en una mica de cara i ulls va ser Manel Ollé quan feia tercer de BUP.

    I la història me van ensenyar la versió castellana, aquella que diu que la Isabel la Catòlica era una gran reina i molt beata, quan realment m'hagués tingut que explicar que era una dona ambiciosa i sense escrupuls que no respectava res si contradien a la seua ambició..
    La van ficar al tro de Castellà lo mes ranci de la falsa noblesa castellana i el clero mes putero de Castellà, amb els diners dels jueus, als que després no va tenir cap reparo per masacrar-los i expulsar-lo, mentre omplia la saca amb els seus diners i bens.

    Li va usurpar el regne a la seua neboda que no es va poder defensar perquè era una cria, amb una mare que no era la mes viva de la classe.

    A la V n'hi havien motls com jo, als que no es pot dir que ens van "bombardejar" amb el català i la cultura catalana.
    Tota la gent de 40-45 en endavant, no van ser bombardejat, ans tot lo contrari i estaven ALLÍ com els primers

    Per cert, la primera vegada que vaig conscient de la meua catalanitat va ser en classe de llengua castellana a segon de BUP en que al final del llibre havia tres textes en "las otras lenguas de España".
    Va ser un descobriment vore com la llengua que em va ensenyar ma mare, que vaig mamar a casa, TAMBÉ es podia escriure.

    ResponElimina
  15. Jo el que vull és una educació trilingüe: català, castellà i anglès. És a dir, vull la mateixa educació que els fills de Pilar Rahola o Artur Mas. No em serveix que els dirigents nacionalistes escolaritzin als seus fills en escoles privades trilingües però desprès ens endossin al poble la immersió lingüística. Vull DRET A DECIDIR l’escola del meu fill, perquè si vull que aprengui xinès o programació informàtica el portaré a un centre educatiu especialitzat o un altre. No suporto que “Papá Estado” tingui que decidir també el currículum educatiu dels meus fills.

    L’altre dia el professor Jaume Sastre parlava de les vagues salvatges que porten temps realitzant a les Illes Balears, però no va parlar de que el 73% dels alumnes de 1r d’ESO a les Illes no poden seguir una classe en anglès. I quan li vaig preguntar pel 37% de fracàs escolar que existeix a la seva regió, em va dir que tot era culpa de la immigració.

    I no, no tot és adoctrinament a les aules. Existeix una manipulació de les masses i dels mitjans de comunicació a Catalunya que no necessita presentacions, són instruments més vells que l’anar a peu.

    ResponElimina
  16. Susana, con este (ahora cachorrito, pero mañana todo un caballero con armadura dispuesto a derribar a quienes se interfieran en el camino de su sacrosanta mision en esta tierra...) es inutil dialogar, como ves siempre se sale por los cerros de Ubeda, piensa que no hay peor especie humana (y te lo digo por experiencia) que la recalcitrante derecha española, en el 1700 se aliaron con el inutil borbon, en el 1939 se aliaron con los que injustamente ganaron (les ayudaron los carniceros italianos y los asesinos alemanes) y ahora se estan aliando con los temoricas europeos, pues en sus respectivos territorios tambien tienen cuentas historicas que saldar, espero que los actuales dirigentes de Cataluña tengan ases escondidos en su manga, en esta jugada de poker que estan jugando, si no el pueblo catalan sera como los antiguos cristianos que los tiraban a los leones, me explicare, el gobierno de Madrid tiene preparado (con gran satisfaccion de los congeneres de este que quiere el trilimguismo y a poder adoctrinado con sus costumbres) un consejo de ministros extraordinario, para el "ordeno y mando" (que ellos son muy dados a ello) sobre no se que en Cataluña, y despues llenar para el 9-N, toda cataluña de "antidesturbios", asi que no se moleste en platicar con ciertos sujetos, siempre se salen por la tangente y como aquella granja, llena de animales, y siempre hay un grupo que se auto eligue como protector y diriguente, obligando a los demas a pagar el consabido tributo...

    ResponElimina
  17. T'has tret un carrera tot i haver estat catalanitzat, no? I dubto que cap company teu per molt independentista que sigue, no domine la llengua castellana millor que persones que no han estat escolaritzades en català. Com ho demostren les faltes que un merengue i defensor de la unitat d'Espanya com tu com és el DJ Kiko Rivera.
    Los fills de Mariano Rajoy o Esperanza Aguirre també van a escoles privades. No m'estranyaria que en l'odi que tens al català, als teus fills no els hi parlesses en esta llengua.
    Perdona ara mateix a casa puc sintonitzar des del teu canal de capçalera com segur és 13tv a un més roig però igual de nacionalista espanyol com és la sexta, o el canal cultural tele5. Mentre que la gent de Morella no té cap canal en la seua llengua.



    ResponElimina
  18. D'alumnes pèssims també els hi ha a Catalunya, no cal que vagis a buscar-los fora. Desgraciadament són molts els nois de la meua edat (i això és fort sentir-ho) que tenen grans dificultats per expressar-se en castellà. Sols milloren amb els anys que passen estudiant a Barcelona o Tarragona on el català no té la exclusivitat del dia a dia.

    Jo no em queixo de que vagin a col·legis privats, és lo més lògic. Em queixo de que promoguin la insubmissió contra les sentències del TSJC referents al bilingüisme i a la llibertat d'escolaritzar als teus fills en la llengua oficial que prefereixis i en canvi tinguin ells la possibilitat de portat-los a aquests col·legis bilingües. I més que el castellà, el que em preocupa és el nivell d'anglès que hi ha als instituts públics catalans. És vergonyós, t'ho puc ben assegurar.

    Pel que fa als canals de televisió, els meus preferits són Canal Història, National Geographic, Odisea i Discovery. 13 TV ho miro a vegades i la televisió de la independència alguna que altra vegada, sobretot quan no estan manipulant. Per cert, a mi no m'arriba TeleMadrid ni Canal Andalucía ni m'arribava Canal9.

    ResponElimina
  19. adeosdad, desprès d'haver escrit que la Sexta, és igual de nacionalista espanyola com 13tv, estàs desacreditat per parlar durant unes quantes setmanes.... Mare de Déu senyor !

    ResponElimina
  20. o a Tortosa sou molt curts, o això de que no dominen lo castellà és mentida. Que no la domines igual que el català és normal, no és la teua llengua pròpia. Però el nivell de castellà d'alguns dels habitants de la península és enorme, només cal que mires alguns programes on parlen amb el "laísmo" o les faltes garrafals que fan als tuits a programes de tv, ...
    Deixant de banda l'ESO que és una engany (també per al català). Et repto a trobar algú amb el batxillerat teu o el BUP+COU de la meua època que no sigue capaç d'expressar-se en castellà.

    ResponElimina
  21. eh, tu ! t'imagines que algú de Tortosa digués " o a Deltebre sou molt curs.....". No és estrany que simpatitzessis amb Lopez Tena, un altre falton . I si tu et bases en el tuits que veus per les pantalles de la tele per valorar el nivell de castellà dels espanyols, jo em basaré amb els de les pantalles de les teles d'aquí i en català. I sinó mos basarem amb el nivell del portaveu del govern, Francesc Homs, que fot cada patada al fem en castellà, que treu foc. I això que va estudiar en esta llengua, suposo. Això sí, lo del laisme fot pena. Per altra part, tu mateix ho reconeixes, com és normal, no tenim el mateix domini i facilitat -en general- que un castellanoparlant i que hi hagin joves que no sàpiguen " expressar-se en castellà " ningú ho diu suposo. Ara, al que no s'hi val és a comparar un xiquet català, castellanoparlant, amb un castellanoparlant de fora. Jo, sense cap proba empírica tinc el convenciment que un catalanoparlant no por exhibir els mateixos coneixements ni habilitats que un de fora, i això se'ns ven sovint.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta