6 d’octubre del 2014

ICV considera 'una barbaritat' que els ciutadans siguen els qui hauran de pagar les despeses de tancar el Castor


ALCANAR (Montsià).- El portaveu d'ICV al Congrés dels Diputats, Joan Coscubiela, l’eurodiputat d’ICV, Ernest Urtasun, i la diputada d’ICV-EUiA, Hortènsia Grau, han coincidit en titllar de "barbaritat" la decisió de l'executiu del govern central d'indemnitzar la promotora del projecte Castor amb 1.350 milions d'euros, que pagaran els consumidors durant 30 anys. "És indecent que siguin els ciutadans qui hagin de suportar les despeses de tancar el magatzem subterrani de gas Castor", ha explicat el portaveu ecosocialista al Congrés, alhora que ha recordat que aquest magatzem es va paralitzar davant l'alt risc que podien comportar els moviments sísmics a la zona.

Per la seua banda, Hortènsia Grau ha recordat que el passat mes de novembre el Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat demanar al govern central l’aturada definitiva i el desmantellament del projecte Castor, i ha explicat que es va comprometre a demanar al Govern que impulsés les accions necessàries per tal de no haver de pagar amb diner públic el valor net o residual de les instal·lacions. “Un compromís que no s’ha complert” ha recordat Grau.

També l’eurodiputat Ernest Urtasun també ha denunciat que amb aquesta decisió “el PP socialitza negocis ruïnosos” i ha explicat que denunciarà a la Comissió Europea i el Banc Europeu d'Inversions (BEI) “la vergonya d’indemnitzar Castor amb diner públic”.

Per Coscubiela, el Decret llei 8/2014 aprovat el passat 4 de juliol pel PP, conté tres grans barbaritats: a més de fer pagar als consumidors les despeses de Castor, aquest decret comportarà un nou dèficit tarifari que costarà 800 milions d'euros anuals als usuaris i té com a últim objectiu fer d'Espanya un hub gasístic, un centre logístic de gas a nivell mundial. Segons Coscubiela, el PP continua demostrant que governen en favor del lobby energètic, i que "defensa l'indefensable quan s'omplen la boca parlant d'eficiència energètica mentre han destrossat el sector industrial de les energies alternatives". Tots els diputats han coincidit en refermar la voluntat d’ICV de seguir defensant i treballant des de les institucions catalanes, estatals i en la protecció del litoral i la costa catalana davant els atacs mediambientals que l’amenacen com el fracking i les prospeccions petrolíferes.

Imatge ICV

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta