2 d’octubre del 2014

Pintaran de groc la majoria de les cases de Poblenou del Delta dins de la campanya 'Ara és l'hora' de l'ANC i Òmnium


POBLENOU DEL DELTA (Montsià).- L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural tenen previst anunciar aquest dijous al vespre a Tortosa una actuació "molt important i d'abast nacional", corresponent al 'País groc' i que es realitzarà a les Terres de l'Ebre en el marc de la campanya 'Ara és l'hora'. Es tracta de pintar de groc les cases de Poblenou del Delta, una acció que ha estat consensuada amb la majoria dels veïns. La pintada de groc, que tindrà lloc aquest cap de setmana o el proper, es farà amb voluntaris i personalitats d'arreu del país que es desplaçaran fins al cor del Delta per participar en la campanya. De fet, també hi seran presents les presidentes de l'ANC i d'Òmnium, Carme Forcadell i Muriel Casals.

El Poblenou del Delta és un poble del municipi d'Amposta que es va inaugurar com a colònia l'any 1957 amb el nom oficial de Villafranco del Delta, en honor al dictador espanyol Francisco Franco. De fet, fins ben entrada l'època democràtica, el 2003, la Generalitat de Catalunya no li va canviar el nom oficial franquista, tot i que el topònim Poblenou del Delta es va oficialitzar el 2008. El poble es caracteritza pels seus carrers enjardinats i les cases típiques amb un pati interior amb les seues façanes blanques.

De fet, l'ANC i Òmnium s'han compromès a tornar a pintar el Poblenou del Delta amb les seues característiques façanes blanques més endavant, si així ho demanen els propietaris de les cases. La iniciativa 'País groc' forma part de la campanya 'Ara és l'hora', per recordar la ciutadania que el 9 de novembre cal anar a votar. Així, hi haurà activistes de l'ANC i Òmnium que pintaran o vestiran de groc tot tipus d'elements quotidians.

Imatge Ajuntament d'Amposta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta