2 de novembre del 2014

Els partits sobiranistes es comprometen amb el 'Sí-Sí' en l'acte central de la campanya 'Ara és l'hora' a l'Ebre


TORTOSA (Baix Ebre).- Ple total aquest dissabte al teatre auditori Felip Pedrell de Tortosa, per celebrar l’acte central de la campanya a favor del Sí-Sí en la consulta alternativa del dia 9 de novembre. El lema era “L’Ebre d’un nou país”, i va servir de fil argumental perquè els representants dels partits polítics sobiranistes exposessin els seus punt de vista sobre els avantatges que la independència comportarà per a les Terres de l’Ebre. Així, la convergent Meritxell Roigé va posar de manifest el maltractament que rep Catalunya en general i les Terres de l’Ebre en particular en els pressupostos generals de l’Estat, cosa que afecta negativament a les infraestructures del territori, com ara el desdoblament pendent de l’autovia A7 entre la Jana i l’Hospitalet de l’Infant. Lluís Salvadó, d’ERC, va escollir l’organització territorial en vegueries com a exemple de legislació catalana frenada per les interferències de l’estructura central de l’Estat. Segons Salvadó, la sentència contra l’Estatut va esdevenir un obstacle insalvable perquè l’Ebre pugui disposar de la tan necessària vegueria.


D'altra banda, a Carme Abril li va correspondre fer de portaveu de la CUP a favor del municipalisme i de la participació ciutadana en els processos de presa de decisions polítiques. Jordi Jordan, d’ICV, es va mostrar favorable a que aquest procés de transformació política serveixi també per aprofundir en la imprescindible regeneració democràtica del sistema. I per acabar, per part d’UDC, Antoni Obalat va exposar un compendi de mesures adreçades a garantir el benestar social de la ciutadania en la construcció d’un nou país. Tots ells van mostrar-se clarament a favor de la independència de Catalunya.

La segona taula de la tarda va comptar amb la intervenció dels representants de la societat civil. El primer en intervenir, Manolo Tomàs, de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), va destacar la importància que tindran els recursos de l’Ebre, en especial l’aigua i l’energia, en una Catalunya independent, i la necessitat de què les Terres de l’Ebre puguin controlar aquests recursos en favor del seu propi desenvolupament sostenible.

L’exconseller Joan Manuel Tresserras va posar l’accent en la claudicació de la burgesia en la construcció nacional des del darrer intent fallit del Noucentisme i en com les capes mitjanes i populars de la societat han pres de forma espontània un relleu que, va dir, ja no cediran i que serà un exemple inèdit en la construcció i posterior lideratge d’un estat a nivell mundial.

Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural, va exhortar el govern a què posi totes les facilitats perquè tothom pugui exercir el seu dret a vot, mentre que Jaume Marfany, vicepresident de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), va demanar una participació massiva el 9 de novembre, així com la convocatòria immediata de la segona volta definitiva amb unes eleccions al Parlament de Catalunya, de caràcter plebiscitari.

L’acte, conduït per Ramon Bel, va concloure amb la intervenció d’Irene Fornós, coordinadora de l’ANC a l’Ebre, que va ser l’encarregada d’agrair i reconèixer la tasca de tots i cadascun dels voluntaris que han treballat en els darrers anys per assolir la independència de Catalunya. L’homenatge va prendre forma d’una projecció de fotografies de les diferents activitats dutes a terme i la pujada a l’escenari dels representants de les assemblees territorials presents a la sala, així com dels membres de la nova junta rectora d’Òmnium a les Terres dee l'Ebre.

Imatge ANC i Òmnium Ebre

1 comentari:

  1. ...Senyors, hi ha una cosa equivocada, hi han persones que s´estan a casa malalts i per tant maig no podran anar a votar, llevat que contratin un servei d´ambulàncies, crec que s´hauria de tenir una urna mòbil i portar-la a les llars de les sol-licituds...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta