31 de desembre de 2014

Alcanar al·lega que els bous a la mar expedientats estan emparats i reconeguts per la Generalitat


ALCANAR (Montsià).- L'Ajuntament d'Alcanar ha presentat al·legacions a l'expedient sancionador incoat pels serveis territorials del Joc i d'Espectacles arran de la celebració de bous a la mar el passat agost a les Cases d'Alcanar. Segons el consistori, es tracta d'una modalitat que se practica des de fa més de 30 anys i està reconeguda per la llei de la Generalitat que regula les activitats tradicionals amb bous, del 2010. "La llei fa esment d'aquesta modalitat, motiu pel qual es va incloure" dins de les "festes tradicionals amb bous", argumenten per negar cap infracció. La Generalitat ha obert l'expedient arran una denúncia de l'entitat animalista Actyma, que la considera com una modalitat "fraudulenta".

Addicionalment, el consistori canareu -governat per ERC- afirma que el perímetre de la plaça es troba limitat parcialment amb el mar, "tant si és a la platja com si és en zona portuària autoritzada prèviament per la Generalitat de Catalunya, a la qual l'animal pot accedir i un cop a l'aigua és conduït fins al lloc habilitat per retornar, novament, a la plaça de bous". També afegeix que "en cap moment s'ha demostrat que s'hagin produït lesions l'animal" i que es van prendre les "mesures necessàries" per evitar-ho.

L'entitat animalista que va denunciar el cas, Actyma, recorda que la Generalitat ja va obrir un altre expedient el passat novembre contra un espectacle de les mateixes característiques que va tenir lloc a l'Ampolla, després de la sentència del jutjat Contenciós Administratiu 1 de Tarragona els donés la raó. El jutge obligava el Govern a obrir l'expedient i recordava que aquesta modalitat no encaixa dins dels termes previstos per la llei de correbous, fet pel qual els animalistes la consideren legalment prohibida a Catalunya.

Davant d'això, l'Ajuntament d'Alcanar reclama també al Govern que solucioni la "mancança en l'articulat de la llei" sobre els bous a la mar per evitar "interpretacions interessades que puguin ser utilitzades" per les entitats animalistes per a denunciar./ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta