10 de desembre de 2014

El Consell Comarcal del Baix Ebre i l’Ametlla de Mar impulsen el projecte 'Smart Beach'


TORTOSA (Baix Ebre).- El Consell Comarcal del Baix Ebre i l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar han signat aquest dimecres un conveni de col·laboració per tirar endavant un projecte de millora de la sostenibilitat de les platges i de la seua senyalització. El projecte, que suposarà una inversió de més de 91.000 euros, ha estat presentat pel president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, el conseller de Turisme, Alfredo Ferré, l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Andreu Martí, el regidor de Turisme, Vicenç Martí, i el gerent de l’ens comarcal, Kilian Franch.

Soler ha detallat que “l’Ametlla de Mar disposa d’un tracte singular, atès que és el municipi que ha recaptat més diners de la taxa turística”. El projecte presentat s’engloba en dos àmbits d’actuació. Un primer, que fa referència a la millora de les platges, i en el qual s’adequarà el servei de dutxes i rentapeus amb un sistema de control de cabal i durada, que minimitzarà el consum d’aigua i, automàticament, disminuirà el seu cost mediambiental. I un segon, la instal·lació de dues tipologies de senyals, per ajudar al visitant a localitzar les platges i les cales. Els senyals seran de les guiatge, que indicaran el recorregut a seguir per tal d’arribar a la platja, i les d’indicació de lloc, que informaran a l’usuari de la platja on es troba.

Les platges a les quals es realitzaran aquestes millores són: l’Estany, l’Alguer, Pixavaques, l’Estany Tort, Cala Forn, Sant Jordi, Cala Calafató. L’alcalde de l’Ametlla de Mar, Andreu Martí, ha destacat que “aquesta acció neix del consens entre l’Ajuntament i el sector turístic, per tal de concretar les prioritats i les necessitats del municipi i, d’aquesta manera, fer un pas endavant en la millora del servei”. Al mateix temps, Martí ha manifestat que “aquest és el punt de partida d’un projecte que ha de tindre continuïtat durant els propers anys”.

L’actuació s’engloba en el projecte Xarxa EbreBiosfera, presentat el passat mes d’agost i que està coordinat pels quatre consells comarcals i per la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre. Entre les accions destacades, que suposaran una inversió de més de 800.000 euros, destaquen la creació d’un embarcador fluvial a Tortosa, l’adequació dels senders GR92 i GR99, la millora de l’accessibilitat, mobilitat i il·luminació de la Via Verda, la  construcció d’un anell viari turístic entre Sant Carles de la Ràpita i Amposta, i la creació d’una pàgina web per a l’EbreBiosfera.

Imatge Consell Comarcal del Baix Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta