29 de desembre del 2014

El COPATE aprova el seu primer pressupost, de gairebé nou milions d'euros i sense sous a polítics


AMPOSTA (Montsià).-  La junta general del nou Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) ha aprovat aquest dilluns el seu primer pressupost. Així, per a l'exercici del 2015 tindrà prop de nou milions d'euros, el 81% del qual es destinarà a gestionar els residus de les comarques del Baix Ebre i del Montsià. L'àrea de residus és un dels cinc àmbits en què es divideix l'entitat i, segons el seu president i alcalde de Sant Jaume d'Enveja, Joan Castor Gonell, això permetrà reduir en 800.000 euros els costos de gestió de l'abocador que utilitzen aquestes comarques, segons la comparativa amb les dades del 2011.

Les altres quatre àrees del COPATE es posaran en marxa un cop es liquidin els consorcis actuals. Un fet que, segons l'entitat, permetrà un estalvi administratiu de 200.000 euros. Així, el 19% restant del pressupost per al 2015 s'invertirà en les àrees de salubritat pública, assistència tècnica, entorn natural i territori i l'Ebre Biosfera.

A banda, la junta general de COPATE  ha aprovat també qui seran els vicepresidents que s'encarregaran de cada àrea. El de l'EbreBiosfera serà l'alcalde d'Arnes i delegat de la Generalitat a l'Ebre, Xavier Pallarès; el d'Entorn Natural, el de Prat de Compte, Joan Josep Malràs; el de Residus, l'alcalde de Mas de Barberans, Josep Lleixà; el de Salubritat Pública, el de Sant Carles de la Ràpita, Joan Martin Masdéu, i el d'Assessorament Tècnics, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler. Finalment, també s'ha aprovat que, en el que queda de mandat, que s'acaba el juny vinent, cap representant de cap òrgan de COPATE cobrarà sou ni tampoc assistències. Aquesta mesura afecta els membres de la junta de govern, els de la junta general i els de les sectorials.

Imatge Consell Comarcal del Baix Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta