23 de desembre del 2014

ERC d'Amposta acusa Ferré d'haver aprovat 'el pressupost de la campanya electoral de CiU'


AMPOSTA (Montsià).- ERC d’Amposta ha explicat aquest dimarts per què va votar ahir en contra del pressupost municipal per al 2015, i ha denunciat que CiU ha fet uns coptes que no s’adapten a les necessitats actuals de la ciutadania. Segons el portaveu dels republicans, Adam Tomàs, encara queda un llarg camí per recórrer a l’hora de minorar les despeses municipals supèrflues, ja que "aquesta és la principal via per poder reduir la càrrega impositiva que s’aplica a la ciutadania des de l’Ajuntament, sobretot a les famílies que pateixen més dificultats". "Ens hauria agradat poder fer una anàlisi junts, des de la unitat i amb una majoria més àmplia que la del Govern, però un altre cop no ha estat possible, no hi ha hagut cap voluntat d’incorporar propostes que hem fet durant aquesta legislatura", ha retret Tomàs a l'alcalde ampostí, Manel Ferré.

"Aquests no són els pressupostos que necessiten els ampostins, són els pressupostos que permeten que l’equip de govern mantingui velles dinàmiques polítiques a les quals estan acostumats. Perquè, de propostes que contribueixin a alleugerir la pressió fiscal dels contribuents, res de res. D’iniciatives per generar ocupació, cap ni una de collita pròpia. I, per reduir les despeses municipals, un fart, si no fos per la pressió del principal partit de l’oposició. No sabem si aquests són els Pressupostos de l’Ajuntament o els de la campanya electoral de CiU", ha sentenciat Tomàs.

Esquerra troba a faltar incentius per activar programes que ajuden a reduir les xifres d'atur del poble o a finançar les empreses que contractin persones a l'atur i que ja s'han quedat sense cap prestació. En canvi, critiquen l'augment de les partides de comunicació: 25.000 euros el 2013; 40.000 euros el 2014 i 68.000 euros el 2015. "No hi ha ni rastre de projectes nous per promoure l’ocupació o el comerç, més enllà d’aportacions minses. L’equip de Govern no troba recursos per fer polítiques d’ocupació, però sí per fer-se fotos i sortir als mitjans en any electoral", han afirmat en un comunicat.

Quant al capítol de personal, des del grup d'Esquerra d'Amposta s'ha apuntat que, tot i l’intent de normalitzar les nòmines d’alguns dels treballadors municipals amb l’aplicació del Catàleg de llocs de treball, es continua superant el límit del 75 % permès per la Llei en l’àmbit dels complements específics i es vulnera un informe d’Intervenció de l'Ajuntament. En aquest sentit, Tomàs ha afirmat que "l’equip de govern no ha estat capaç de resoldre de forma satisfactòria un problema que ells mateixos van generar sobre uns complements a la productivitat que van a parar, sense gaire coherència, a molts pocs treballadors".

En l’àmbit de la despesa en lloguers, Tomàs ha ressaltat que es continuaran pagant massa lloguers; com a exemple, els gairebé 20.000 euros que es pga pel local de la Policia Local. Una despesa que, a criteri d'ERC, es podria haver eliminat fa temps amb el trasllat d’aquesta àrea a l'antic escorxador municipal.

Quant a la despesa energètica vinculada a l'enllumenat públic de carrers, Adam Tomàs ha assegurat que "és una de les grans assignatures pendents de l'equip de govern". Segons el republicà, Amposta es gasta massa diners públics en aquest servei, concretament 400.000 euros'. Per Tomàs, "amb una inversió de 500.000 euros es podria aconseguir un estalvi del 40 %, cosa que suposaria deixar la factura de l’enllumenat públic en 200.000 euros". El portaveu republicà ha recordat que, "si s’hagués fet aquesta inversió fa tres anys, quan ERC ho va demanar per primer cop, ja s’hauria amortitzat la inversió i ja disposaríem de més de 200.000 euros que hauríem pogut destinar a ajudar als qui ho estan passant més malament”.

Imatge ERC Amposta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta