18 de desembre del 2014

Imma Juan aclareix les dietes que va cobrar de La Caixa, no com a càrrec de CiU sinó com a impositora



TORTOSA (Baix Ebre).- La presidenta de Convergència a les Terres de l’Ebre, Imma Juan, ha aprofitat aquest dijous el seu pas pel plató de Canal 21 Ebre per repassar l’actualitat política del territori i del país, centrada en el debat sobre el pressupost de la Generalitat per al 2015 i també en les negociacions entre CiU i ERC per tancar una llista unitària i un possible avançament electoral. Juan ha defensat la via proposada pel president Artur Mas, i ha afirmat que, deixant de banda els diversos fulls de ruta, confia en una entesa amb els republicans per poder aprovar el pressupost el proper mes de febrer.

D’altra banda, la presidenta de CiU a l’Ebre ha volgut aclarir les informacions publicades fa unes setmanes pel diari digital Crític i pel setmanari La Directa, sobre els 680.000 euros que ella mateixa va cobrar en dietes de La Caixa, durant el període 2005-2012. Juan ha recordat que aquestes dietes eren totalment legals, públiques i transparents, i acordades en l’assemblea general de l’entitat. Tot i així, ha remarcat que l’Estat es va quedar en impostos el 55% d’aquests diners en brut, i que ella no era al consell d’administració de la Caixa com a membre de CiU o com a càrrec polític, sinó com a representant dels impositors. És a dir, elegida per un sistema de sorteig i amb una posterior votació democràtica entre els 14 aspirants de les Terres de l’Ebre que tenien comptes en l’entitat financera.

4 comentaris:

  1. Que sigui legal no vol dir que no sigui èticament reprovable que una persona que ostenta càrrecs orgànics al Govern de la Generalitat estigui a la vegada cobrant dietes per valor de 355.500 euros pel simple fet d’assistir a unes reunions del Consell d’Administració d’un dels principals bancs espanyols, alhora que cobra 315.000 euros més en dos anys procedents d’altres fundacions del mateix banc.

    Repeteixo que pot ser legal, però no em pareix una pràctica molt decent i honesta.

    ResponElimina
  2. Quines casulitats que te la vida..... la representant dels "impositors" és a dir, de tots els que tenim un compte a La Caixa, que sigue justament una persona que te carrecs en un partit!!



    Mira que deuen haver milers i milers de impositors i va i li toca a algú amb carnet i càrrec de partit.


    Per cert, on t'has d'apuntar per poder optar al "sorteig" per ser "representant dels impositors"? Perquè os juro que a mi mai m'han ficat al "bombo" d'aquest sorteig!!


    Que ens ho diguen i que sigue públic que hi hauran bufetades per tenir un "sou" al mòdic preu de 650.000 en 7 anys (menys impostos, només faltaria que no els calgues pagar impostos!!)


    Poden donar totes les explicacions que vulguen i pintar-ho de "legalitat" però no ho és per molt que les lleis fetes a mida si els donen la raó

    ResponElimina
  3. Jajaja no t'avisaran Susanna... Ja saben a qui han de ficar. Per pràctiques com estes ha acabat el sistema bancari espanyol com ha acabat.

    ResponElimina
  4. El que és indignant és que una representant política digui que ella no va cobrar 680.000 € , que l'estat se'n va quedar el 55 % d'impostos; és ridícul: Ningú, i més una persona membre d'un consell d'administració d'una entitat financera, quan parla del que cobra, parla del que rep després d'impostos ( sinó és fa així, no és pot dir que un contribueix a Hisenda ) A hisenda, el que paga l'empresa d'IRPF ho fa en nom nostre i per compte nostre, per tant, per a que un pugui dir que paga tant a Hisenda, ha de dir el que cobra en brut. I si l'impost el liquida directament l'interessat, tres quarts del mateix. Fa dies estan apareguen el que cobren els alts càrrecs de governs i partits i cap diu el que percep desprès d'impostos. La mateixa Generalitat, al seu Portal Transparència, publica els salaris ( bruts, clar ) de Consellers i alts càrrecs. Per què a la sra. Juan l'hem de tractar diferent ?
    Diu que bé, que al fi al cap si el que ha cobrat en mà ho divideix per 7 anys surt a uns 40.000 € que és lo que ve a cobrar qualsevol director de sucursal. No ho sé però, si fa els comptes com ella, en net........
    I una altra cosa, per una part, defensa que no va pertànyer al Consell per raons polítiques i per l'altra vols capitalitzar políticament determinades actuacions al territori gràcies a ser al Consell. La pregunta: algú que representa l'impositor, és normal que faci accions que no van estrictament i exclusiva encaminades a la defensa d'este ?
    També em crida l'atenció que no hagi dit que es tractava de dietes, però clar, si ho diu, les quantitats encara són més escandaloses, perquè vol dir que no corresponen a dedicacions ni exclusives ni parcials, i més si les compara, com ha fet, amb el que cobra un director de sucursal, amb més responsabilitat i quantitats d'hores de dedicació incomparables, suposo.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta