19 de desembre del 2014

La MADE reclama a Mas i Puig que el pressupost del 2015 contemple la reversió de l’impost nuclear a les comarques amb centrals


MÓRA LA NOVA (Ribera d'Ebre).- Els plenari de la Mesa d’Alcaldes de l’Energia de Catalunya (MADE) va reunir-se aquest dijous al Parlament amb el president de la Generalitat, Artur Mas, i amb el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, per reclamar que el pressupost per al 2015 incloga una partida important per als municipis de la zona de la nuclear d’Ascó. El director de la MADE, Joan Manuel Sabanza, ha explicat aquest divendres que Mas es va mostrar molt interessat per la retallada que l’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs (ANAV) ha fet en la seua aportació per finançar polítiques socials de la Ribera d’Ebre. Una tisorada que l’ANAV justifica pels diversos impostos que l’Estat i ara la Generalitat volen aplicar a la producció d’energia nuclear. En declaracions a Canal 21 Ebre, Sabanza ha apuntat que el president de la Generalitat va entendre que una part de la recaptació del nou impost nuclear, que serà d’uns 47 milions d’euros, hauria de revertir a la zona en què estan instal·lades les centrals catalanes, per impulsar polítiques de desenvolupament econòmic.

Segons Sabanza, també el conseller Puig es va comprometre a buscar la fórmula perquè abans del 12 gener, que és quan s’acaba el període d’exposició i esmenes del pressupost, es puga presentar al govern una proposta en ferm. A més, el director de la MADE ha recordat que els municipis de la zona d’Ascó van quedar fora de la Reserva de la Biosfera per la presència dels dos reactors nuclears. Per tant, Sabanza ha afirmat que els pobles que van quedar fora del projecte d’EbreBiosfera haurien de beneficiar-se ara d’una altra manera.

D’altra banda, Sabanza ha confirmat que properament poden haver bones notícies de noves implantacions industrials a la zona MADE, atretes per la presència de les centrals de producció elèctrica i també pel recurs de l’aigua de l’Ebre. Sobretot, es tracta d’empreses de capital estranger que s’estan interessant en implantar-se a la zona.

Finalment, Sabanza ha valorat molt negativament la decisió de l’ANAV de tornar a retallar la seua aportació econòmica per finançar les polítiques socials del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Sabanza ha recordat que la nuclear és una activitat singular per les seues afectacions socials i mediambientals, i que fins ara havia sabut mantenir una relació de “bon veïnatge” amb els pobles de la comarca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta