21 de desembre del 2014

La plataforma del Sénia es manifestarà l'11 de gener per 'cremar' la indemnització del projecte Castor


ALCANAR (Montsià).- La Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia ha acordat en assemblea, aquest dissabte al vespre, convocar una manifestació per "cremar" la indemnització del projecte Castor. Així, el proper 11 de gener Alcanar serà escenari d'una nova mobilització de l'entitat. Després de l'enterrament simbòlic del Castor del 2008, en aquesta ocasió es vol "convertir en fum" bitllets de 650 euros, l'import per persona que costarà la indemnització de 1.350 milions a l'empresa ACS "segons els estudis més desagradables". Així ho ha apuntat un dels portaveus, Evelio Monfort. L'anunci ha arribat l'endemà que el Parlament, per àmplia majoria, aprovés un recurs al Tribunal Constitucional (TC) sobre aquesta qüestió, però la plataforma vol sumar-ne més.

L'11 de gener Alcanar tornarà a viure una gran mobilització contra el magatzem de gas Castor, després de la marxa fúnebre del 2008 en què es va enterrar simbòlicament el projecte. Monfort ha detallat que posaran en un taüt bitllets de 650 euros, el que pot arribar a costar, per persona, la indemnització que el govern espanyol ha pagat a ACS i que es repercutirà a les factures dels consumidors de gas. Tot plegat, ha incidit el portaveu, "si al final no es demostra que això és una subvenció encoberta a l'empresa i Europa obliga a retornar els diners".

La manifestació s'ha anunciat al final de l'assemblea que la plataforma ha fet, aquest dissabte al vespre, a l'auditori municipal d'Alcanar. De fet, des de l'entitat ja tenen decidit, fins i tot, el recorregut, que anirà de la plaça Major del municipi fins a la plaça de braus, on es cremaran els diners i el taüt. A més, Monfort ha animat la gent a assistir-hi vestida de negre, com si es tractés d'un enterrament. Farem "una festa, desagradable però una festa", ha finalitzat el portaveu.

Recursos d'inconstitucionalitat

Per la seva banda, una altra de les portaveus, Cristina Reverter, s'ha referit a les diverses opcions que tenen obertes per presentar recursos d'inconstitucionalitat al Tribunal Constitucional respecte la indemnització i el fet que l'hagi d'assumir la ciutadania -durant 30 anys i amb els interessos corresponents-. Així, Reverter ha reconegut que l'aprovació de divendres del Parlament és "una bona notícia", i ha celebrat que "dóna força a les nostres peticions".

La portaveu ha recordat que, a més del Parlament, només poden presentar recursos 50 senadors, 50 diputats al Congrés, o la Defensora del Poble. Per això, en l'assemblea d'aquest dissabte han instat els assistents a fer arribar una petició a aquesta última, per tal de fer "pressió social" i aconseguir sumar un nou recurs.

A més, ha dit que tenen contactes amb diferents partits polítics per mirar d'aconseguir més suports i que, o bé a través del Senat, o bé a través del Congrés, es pugui presentar un altre recurs al TC. Hi ha hagut una "mala praxis" de l'administració, ha justificat Reverter, ja que el Reial Decret pel qual l'Estat va pagar la indemnització "atempta contra articles importants de la Constitució", ha defensat.

Cal recordar, però, que aquests recursos només es poden presentar fins al 3 de gener. Malgrat tot, Evelio Monfort ha deixat entreveure que "del Constitucional no esperem res", i que tenen més esperances en la Unió Europea. Després de la visita a Brussel·les que van fer a principis d'aquest mes de desembre, hi tornaran a mitjans de febrer per continuar treballant amb l'Eurocambra i la Defensora del Poble Europeu. / ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta