19 de desembre del 2014

El Consell Comarcal del Baix Ebre incrementa 1,5 milions el pressupost per al 2015



TORTOSA (Baix Ebre).- El Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat, amb els vots favorables de CiU, PP i PSC i l’abstenció d’ERC, el pressupost per a l’exercici 2015. Un pressupost que enguany ascendeix a 11,3 milions d’euros, el que representa un augment d’un 15,80% en comparació amb l’any passat. En concret, els comptes del 2015 s’incrementen 1,5 milions d’euros. El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha destacat que aquest pressupost dóna continuïtat a la tasca engegada en els últims tres anys, i aglutina el seu esforç amb les polítiques socials amb una partida de 4’7 milions d’euros, més del 40% del total del pressupost.

En aquestes àrees destaquen els programes de serveis socials, com ara el Servei de Transport Adaptat i l’adquisició d’un nou vehicle per a la prestació del servei, el Servei d’Ajuda a Domicili o el Tiquet Fresc, i també totes les ajudes relacionades amb l’ensenyament. Pel que fa a la dinamització econòmica, la partida augmenta gairebé 900.000 euros com a conseqüència de la gestió de les accions del projecte Xarxa EbreBiosfera, així com de la implantació dels cursos d’inserció laboral i l’acabament de l'Ebreterra, el nou Centre d’Inspiració Turística que s'està construint a Deltebre.

Així, el Consell Comarcal del Baix Ebre destina més d’1,9 milions d’euros, el 17% del pressupost, a reactivar l’economia de la comarca. Les inversions relacionades amb el sanejament i els residus representaran un 30% del pressupost. En aquest sentit, l’any 2015 es pretén posar en funcionament quatre noves depurades a la comarca i una planta de transferència d’envasos a l’Aldea.

El capítol d’inversions augmenta més de 460.000 euros, i se situa en 1,6 milions d’euros, mentre que s’aconsegueix disminuir el deute del Consell Comarcal del Baix Ebre. Així, mentre l’any 2011 aquest era de poc més d'un milió d’euros, en l’actual pressupost, el deute previst per a 2015 és de 886.434 euros. Un dels motius de la disminució del deute ha estat la realització d’un pla d’ajust per reduir les despeses no productives com ara l’aigua, energia elèctrica, telèfon. / Canal 21 Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta