30 de gener del 2015

El govern de Tortosa aprovarà dilluns el pla director de les muralles amb esmenes al text de la Generalitat


TORTOSA (Baix Ebre).- La tinent d’alcalde de Serveis al Territori, Meritxell Roigé, ha avançat aquest divendres que el proper dilluns,  la junta de govern municipal aprovarà inicialment el Pla Director de les Muralles que havia redactat la Generalitat, després d’incorporar tota una sèrie de modificacions tècniques. Roigé ha explicat que el document presenta unes propostes d'actuació amb les quals l'Ajuntament està majoritàriament d'acord. Les discrepàncies han sorgit en algunes propostes d'usos, com ara convertir l'edifici Betània -l'actual Institut Cristòfol Despuig- en un centre d'acollida de turistes, o fer un museu al polvorí del Castell de la Suda, malgrat que el Parador ja té un projecte de rehabilitació d'aquest espai per posar-lo en valor en el marc de l'oferta actual d'allotjament hoteler.

Un altra de les modificacions tècniques proposades per l'Ajuntament de Tortosa té a veure amb un circuit per les fortificacions que discorre per propietats privades, quan podria fer-se per terrenys públics. El text original del pla director també proposa fer un espai de restauració en un annex a l'Arxiu Historic de les Terres de l'Ebre, quan l'Ajuntament i la Generalitat el que pretenen fer-hi és ampliar l'espai arxivístic.

Un cop aprovat per la junta de govern, el Pla Director de les Muralles es trametrà a la Generalitat perquè que el govern català puga aprovar el text definitiu, que també inclourà les consideracions dels seus propis tècnics. / Canal 21 Ebre

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta