7 de gener del 2015

PxC proposa una col·lecta popular per reparar, mantenir i il·luminar el monument de la Batalla de l'Ebre



TORTOSA (Baix Ebre).- Més elements per al debat sobre el monument franquista de la Batalla de l'Ebre, que el proper 12 de gener tornarà a estar ben present al ple de l'Ajuntament de Tortosa a partir d'una moció d'Iniciativa-Entesa per Tortosa. El grup municipal de PxC a Tortosa també ha anunciat aquest dimecres que el passat 5 de gener va presentar una moció pròpia. L'objectiu de PxC és sol·licitar "la reparació, manteniment i il·luminació del monument a la Batalla de l'Ebre". Segons aquesta formació, el monument "ja va ser despullat fa anys de qualsevol significació política i de qualsevol detall ideològic i té una importància històrica, cultural i turística que el fa estar inclòs en el patrimoni arquitectònic de Catalunya". Per PXC, el monument, "un record a una època molt convulsa, ha de servir per recordar els errors del passat, uns errors que no poden ser oblidats, i que per la seva extrema gravetat no poden ni han de ser esborrats". De la mateixa manera, PxC sol·licitarà que l'Ajuntament obri un compte corrent en qualsevol de les entitats bancàries que operen a la ciutat, "perquè qualsevol ciutadà pugui contribuir a la reparació, manteniment i il·luminació del monument".

Al gener del 2012, Falange Española de Tortosa ja va anunciar, a través del seu perfil a Facebook, que tenia el permís de la delegació catalana d'aquest partit nacionalsindicalista per iniciar una campanya de recollida de signatures, amb l'objectiu d'aconseguir "el manteniment i la il·luminació" del monument als "Caiguts" en la Batalla de l'Ebre.

El monument de la Batalla de l'Ebre de Tortosa, que originalment estava il·luminat durant les nits, és una obra de l'escultor Lluís M. Saumells, i està protegit al nou pla d'ordenació urbana municipal (POUM) com a bé integrant del patrimoni cultural català. Durant anys va ser conegut com el monument "a los Caídos". Va ser aixecat a la pilastra de l'antic pont de la Cinta, volat el 1938 per evitar el pas de les tropes de Franco. A la base encara es llegeix "A los combatientes que hayaron gloria en la Batalla del Ebro"./ Imatge Bloc dedicat a Lluís M. Saumells

2 comentaris:

  1. A la base encara es llegeix "A los combatientes que hayaron gloria en la Batalla del Ebro"

    I per naixos mateis que els meus revesavis i molts antepasats tant meus com de altres que no van trobar cap gloria a la invasio franquista DIC QUE NI DE CONYA! Puta tortosa que en tants danys malgastant cohets a festes no va poder fer un final espectacular mai en estos "tiempos de paz y democracia" fen que petesa la xatarra esta. despues nem de indepes e cabrons?

    Claro!!! es un herror olvidar la historia, sort que nomes vam olvidar la dels rojos perque ens bau afusellar a casi tots!

    ResponElimina
  2. ...los rojos también fusilaron a gente de "derechas", pero para iluminar este monstruomonumento mejor hacer una pasarela y debajo poner enganchado el cable, si no pasara lo de siempre, si esta sumergido la corriente del río lo rompe, y si es aereo, el fuerte viento tambien lo arranca...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta