11 de febrer del 2015

El PSC de Bítem insisteix a denunciar el deute de l'Ajuntament de Tortosa amb l’EMD



BÍTEM (Baix Ebre).- La portaveu del PSC a l’EMD de Bítem, Teresa Castellà, ha fet aquest dimecres un balanç “molt pobre” dels primers quatre anys d’aquesta entitat municipal descentralitzada, creada per l’Ajuntament de Tortosa a finals de febrer del 2011 al costat de l’EMD de Campredó. Castellà ha suspès la gestió del govern de Convergència i Unió, tant des del punt de vista econòmic com en el foment de la participació ciutadana. Així, ha advertit que, quatre anys després, Bítem encara no té un reglament de funcionament de l’EMD i que no ha posat al dia les ordenances municipals, al marge d’implantar sense gaire èxit l’ordenança de guals de l’Ajuntament de Tortosa. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Castellà ha tornat a denunciar que l’Ajuntament ha incomplert el conveni econòmic amb l’EMD de Bítem, la qual ha deixat d’ingressar 70.000 euros anuals per poder fer inversions.

En aquesta línia, Castellà ha explicat que el principal argument que donen des de l’Ajuntament i des del govern de l’EMD és que els diners no han arribat a Bítem per la situació econòmica. Però la portaveu del PSC ha assenyalat que l’Ajuntament té enguany més pressupost per a inversions, i que a Bítem només ha previst destinar-hi 4.500 euros.

De la mateixa manera, Castellà ha lamentat que el govern de CiU no ha arribat a convocar mai la comissió mixta entre l’Ajuntament i les EMD de Jesús, Campredó i Bítem. Així ho havia reclamat el PSC al maig del 2014, per tractar temes com l’incompliment dels convenis econòmics i estudiar el pagament plurianual del deute reconegut. A banda d’això, Castellà ha qüestionat la falta de comunicació entre govern i oposició en qüestions com les obres que s’han programat en diversos carrers. Finalment, la portaveu socialista ha dit que Bítem necessita reestructurar els seus casals i poder recuperar i aprofitar les dues joies del seu patrimoni històric: el Mas del Bisbe i la masada de la colònia Gassol.

La portaveu del PSC ha afirmat que la gent de Bítem encara no ha pogut veure la diferència entre ser EMD i no ser-ho, però ha remarcat que el poble pot tenir molts avantatges amb una gestió millor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta