5 de febrer del 2015

El regidor d’Agricultura d’Alcanar rebutja els crèdits tous de la Generalitat i aposta per reestructurar el sector dels cítrics


ALCANAR (Montsià).- El regidor d’Agricultura d’Alcanar, Josep Maria Sancho, ha defensat aquest dijous la necessitat de reestructurar el sector dels cítrics de les Terres de l’Ebre. Un sector amb una crisi profunda des de fa anys, i que ara s’ha agreujat per les pèrdues en la collita de clementines. A pocs dies de la manifestació que els sindicats i les cooperatives han convocat per aquest diumenge a Alcanar, Sancho ha reiterat el suport del seu Ajuntament a favor del sector, i ha fet una crida a participar en la tractorada que començarà a les onze del matí a l’esplanada de la benzinera Tamoil, a la carretera TV-3321. El regidor ha valorat que les mesures de l’administració fan tard, tot i que l’Ajuntament d’Alcanar ja va reclamar a la Generalitat que actués amb urgència en reunions que es van fer a mitjans de desembre. De fet, ha dit que la campanya de la clementina nul·les s’ha acabat enmig del caos, i que serà terrible. Així, Sancho ha volgut comparar la indemnització milionària a la promotora del projecte Castor amb els tres milions que costaria tirar la fruita a terra i destruir-la per evitar problemes sanitaris de cara a la futura campanya.

Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Sancho ha demanat més implicació de la Generalitat i del govern de l’Estat per simplificar l’assegurança de les collites amb Agroseguro, que ara no s’ha volgut fer càrrec d’algunes indemnitzacions. De la mateixa manera, el regidor canareu ha afirmat que els crèdits tous que ha activat el govern català no serveixen per solucionar els problemes dels cítrics, un sector gens sanejat econòmicament i que arrossega anys de crisi.

Segons Sancho, és millor ajudar els productors a retirar la fruita malmesa, procurar que hi hagi bones assegurances, i crear estructures més sòlides per al sector. De fet, ha assenyalat que el mercat dels cítrics està afonat. En aquest sentit, el regidor d’Alcanar també s’ha referit a la crisi de l’empresa exportadora Agrofruit, i ha advertit que hi ha poques empreses i cooperatives que estiguen sanejades. Ha estat en aquest punt, que Sancho ha reclamat una reestructuració de tot el sector dedicat a l’exportació dels cítrics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta