16 de febrer del 2015

Bel afirma que 'quatre anys més' a l'alcaldia de Tortosa seran suficients per acabar el seu projecte polític


TORTOSA (Baix Ebre).- L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha anunciat aquest dilluns al matí que tornarà a optar a la reelecció com a candidat de CiU, en les eleccions municipals del proper 24 de maig. Amb aquest anunci, que Bel ha fet de sorpresa en acabar una roda de premsa per presentar la memòria d'activitats de l'àrea d'Atenció a les Persones, s'acaben mesos d'especulacions sobre un possible relleu al capdavant de la candidatura que aquest mandat ha governat Tortosa amb majoria absoluta. Bel és alcalde de Tortosa des del 2007, quan CiU va pactar amb ERC per apartar el socialista Joan Sabaté de l'alcaldia. Després de les eleccions municipals del 2011, Bel va ser el primer alcalde de Tortosa en assolir el càrrec amb majoria absoluta.

Bel ha assegurat que la decisió, que ha retardat per motius estrictament personals, l'ha pres aquest cap de setmana i que ja l'ha comunicat tant als comitès locals de Convergència i d'Unió, com a la direcció nacional del partit. L'alcalde ha explicat que treballarà per configurar un equip "amb certa continuïtat", i ha deixat clar que la seua prioritat és la política municipal, independentment del seu pas pel Senat.

Bel ha explicat aquest dilluns que no havia pres la decisió encara per motius estrictament de caràcter personal i professional, i que, al final, s'ha volgut donar quatre anys més per treballar per la seua ciutat. "Tinc passió per la meva ciutat i la meva prioritat és el món local, i si no em presentava a les eleccions no era per anar a fer política a un altre lloc sinó per reincorporar-me a la meva activitat professional", ha manifestat.

Bel ha assegurat que ha considerat afrontar quatre anys per acabar de consolidar el projecte iniciat ara fa vuit anys, quan va assolir l'alcaldia, i ha deixat entreveure que serà el darrer mandat. "Quatre anys més són més que suficients per acabar el projecte i després se li podrà donar continuïtat d'una altra manera perquè jo m'hauré de reincorporar a la meva activitat professional, no és una situació que perpetraré en el temps", ha afegit.

L'alcalde de Torotsa ha agraït el suport que té de la seua família i companys de govern i professió per tirar endavant el seu projecte polític, i ha explicat que, a partir d'ara, treballarà per confeccionar una candidatura "amb certa continuïtat" però on també hi hauran noves incorporacions. Tot i que no es fixa cap objectiu concret en nombre de regidors, Bel ha recordat que ha aconseguit la primera majoria absoluta de la història a Tortosa i que, per tant, no és gens fàcil assolir-la. "Hi haurà més dificultat d'arribar a una majoria absoluta perquè es presentaran més candidatures en les pròximes eleccions i es fragmentarà més el vot però es tracta de buscar un govern estable amb l'objectiu de donar continuïtat al projecte", ha manifestat, recordant que en el primer mandat com alcalde va governar amb ERC. La candidatura de Bel serà ratificada en properes dates per l'assemblea local del partit. /Imatge Manolo Velázquez (Canal 21 Ebre)

1 comentari:

  1. És a dir
    que el candidat per CiU continuarà sent senador i la tinent alcalde diputada autonòmica?
    Ho dic perquè el “Codi de Qualitat Democràtica i Bon Govern” redactat per la
    Federació Espanyola de Municipis i Províncies i aprovat l’any 2010 “recomana la
    dedicació exclusiva dels alcaldes i alcaldesses dels municipis de més de 2.000
    habitants”.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta