24 de febrer del 2015

PxC denuncia l'alcalde d'Amposta per haver 'perdonat' una trentena de multes a regidors i càrrecs municipals


AMPOSTA (Montsià).- El regidor de PxC, German Ciscar, ha denunciat als jutjats l'alcalde d'Amposta, Manel Ferré, per retirar unes 30 multes d'aparcament a regidors, exregidors i càrrecs municipals pròxims a l'equip de govern de CiU, entre 2011 i 2013. La denúncia, presentada la jutjat d'instrucció número 3 d'Amposta, aporta els decrets d'alcaldia acceptant les al·legacions dels sancionats i acusa l'alcalde de "prevaricació". "És una cacicada", ha declarat Ciscar, indignat perquè la llei "ha de ser igual per a tothom". Entre els denunciats figurava el regidor de Governació, Josep Garriga, o l'exalcalde Joan Maria Roig. Ferré ha defensat que aquests retirades han estat justificades seguint el procediment establert.

Després de revisar durant mesos desenes de decrets d'alcaldia, Ciscar va comprovar que unes 30 sancions retirades per infraccions d'aparcament entre 2011 i 2013 corresponien a regidors en actiu, exregidors, càrrecs de confiança de l'equip de govern en l'òrbita de CiU. "L'alcalde té potestat de treure sancions imposades per la policia local, sempre de forma justificada. Però en aquest cas veiem com l'alcalde beneficia a un tercer aprofitant la seva superioritat jeràrquica, fet pel qual el denunciem per un presumpte delicte de prevaricació", raona la denúncia.

Qui més multes retirades va acumular durant aquest període va ser l'arquitecte municipal, Jaume Castellví, amb sis. El segueixen l'exgerent de l'àrea d'Urbanisme, Teresa Moya, amb cinc; l'exregidor i tècnic de l'àrea d'esports, Josep Carles Vallès, amb quatre; o l'exalcalde Joan Maria Roig, l'actual directora dels serveis territorials de Benestar i Família, Manolita Cid, o la regidora de Cultura, Maria del Mar Panisello, amb dos.

El regidor denunciant destaca també la retirada d'una multa a l'actual regidor de Governació i responsable de la policia local, Josep Garriga, en aquest cas, imposada a un vehicle a nom de la seva empresa. A banda de les sancions retirades a persones vinculades a l'equip de govern i el consistori, Ciscar assegura que la llista podria superar els 60 casos si s'afegeixen familiars dels regidors, persones pròximes al partit i "amiguets". Entre aquestes, apunta, figuraria també les dues multes revocades a l'empresari Joan Lluís Ripollès.

Aquesta pràctica, segons el mateix Ciscar, hauria finalitzat, però, a principis del passat 2013, assegura, quan el mateix equip de govern s'hauria assabentat que estava investigant aquests casos. "Si era normal que no havien de pagar per què no ho van continuar fent?", es pregunta el regidor, qui no dubta a l'hora de qualificar els fets de "cacicada més pròpia del segle XIX". "La justícia i la llei han de ser iguals per tothom. No pot ser que els ciutadans d'Amposta hagin de pagar quan se'ls imposa una sanció però si ets amiguet de CiU l'alcalde te la retira. Hi ha ciutadans de primer i segona", ha lamentat.

L'alcalde d'Amposta, Manel Ferré, ha negat de ple les acusacions de Ciscar i ha defensat que es tracta de decisions que va prendre respectant el procediment administratiu establert, estimant les al·legacions que presentaven els sancionats. "Totes denúncies que he pogut retirar estan basades i documentades en un plec de descàrrec. En funció del que es diu allí, s'accepta o no s'accepta. El fa qualsevol ciutadà d'Amposta, siguin regidors o funcionaris", ha argumentat l'alcalde. "No hi ha cap denúncia retirada sense aquest plec de descàrrec amb una motivació", ha insistit, tot recordant que setmanalment rep nombrosos escrits d'al·legacions en aquest sentit.

Ferré, que ja ha estat denunciat judicialment pel regidor de PxC en anteriors ocasions - com en el cas de les retribucions i compatibilitats laborals d'alguns funcionaris, que es va acabar arxivant-, ha acusat Ciscar de "fer un flac favor a la política judicialitzant el funcionament de l'Ajuntament. / ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta