20 de febrer del 2015

Tortosa aprova el projecte d'enderroc i el procediment expropiatori de les cases de la catedral


TORTOSA (Baix Ebre).- L'Ajuntament de Tortosa ja té a punt el projecte de taxació conjunta per expropiar els habitatges pendents de les cases de la catedral, que han de ser enderrocades durant els propers mesos. De forma paral·lela, la junta de govern local també va aprovar dilluns el projecte tècnic per fer efectiu l'enderroc. Amb aquests tràmits, el govern municipal preveu tancar en breu les negociacions amb els veïns per adquirir els habitatges pendents o, en cas contrari, poder-los expropiar. Un cop s'hagin enderrocat les cases, s'encarregaran prospeccions arqueològiques per determinar si el subsòl conté restes de l'època romana que puguin ser conservades.


L'Ajuntament ha aprovat el projecte d'enderroc del conjunt d'edificis situats entre els números 9 i 21 del carrer Croera, situats davant la Catedral, així com el projecte d'expropiació per taxació conjunta de les tres propietats (dos pisos i un local en planta baixa) -propietat de dues famílies- que encara no són de titularitat municipal. En aquest sentit, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha manifestat aquest divendres que ja hi ha acord amb un dels propietaris, i que es manté la negociació amb l'altra família amb la mateixa voluntat. L'aprovació d'aquests dos projectes obre ara el compte enrere d'una actuació negociació amb els propietaris, tot i que ja s'han adquirit 30 finques d'un total de sis edificis. Una vegada totes les propietats siguin de titularitat municipal, l'Ajuntament procedirà a enderrocar les cases i a continuar les prospeccions arqueològiques detectades al subsòl, que acabaran condicionant la tipologia de projecte que s'ubicarà en aquest nou espai obert al riu situat davant de la Catedral.

El projecte d'enderroc dels sis edificis, aprovat aquesta setmana per la junta de govern local, té un pressupost d'execució de 227.158,73 euros. L'alcalde no ha volgut posar data a l'inici dels enderrocs, a l'espera que l'Ajuntament sigui titular de la totalitat de les finques. Pel que fa al projecte d'expropiació per taxació conjunta, també aprovat aquesta setmana, ascendeix a un pressupost de 199.044 euros, i afecta dos pisos i uns baixos propietat de dues famílies diferents.

Bel ha reiterat que amb una d'aquestes famílies ja s'ha tancat un acord, mentre que amb l'altra "continuem negociant i espero també poder assolir un acord", malgrat el procediment iniciat. "Sempre he mantingut que negociaria amb els titulars fins a l'últim dia", ha afegit.

L'Ajuntament de Tortosa ha invertit 1.267.921 euros en l'adquisició d'immobles afectats en aquesta actuació. "Vull destacar el treball que s'ha dut a terme, en aquests últims set anys, negociant per tancar acords. També agraeixo la comprensió i flexibilitat d'aquests propietaris", ha dit Bel. Una vegada s'executi l'enderroc, l'alcalde ha explicat que es continuaran les excavacions arqueològiques iniciades al Palau Episcopal, en les quals es van trobar restes romanes. Serà la dimensió i importància d'aquestes possibles troballes les que acabaran determinant finalment la configuració del futur nou espai obert que es crearà entre la Catedral i el riu Ebre./ Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta