9 de març del 2015

Així va ser el comiat de Deltebre a la màquina del Carrilet, abans de tornar cap a Tortosa



DELTEBRE (Baix Ebre).- Dissabte la tarda, els veïns de Deltebre van acomiadar la màquina del Carrilet, que aquest divendres tornarà a Tortosa després d’haver estat restaurada. L’Associació d’Amics del Carrilet de Deltebre ha treballat en la màquina durant més de sis mesos per tal de realitzar-li una restauració integral. I és que, com ha explicat el president de l’Associació, Joaquim Salvia, la màquina estava força degradada. La restauració ha consistit en dotar la màquina dels elements que amb el pas dels anys han desaparegut o s’han deteriorat com són els comandaments, les inscripcions i els fars, entre d’altres.

Per la seua banda, l’alcalde de Deltebre, Emilio Bertomeu, tot i reivindicar que li correspondria al municipi deltaic disposar de la màquina, es va mostrar content que torni a Tortosa i del comiat que se li va preparar. La locomotora quedarà instal·lada novament al parc municipal Teodor González de Tortosa, en un espai degudament condicionat, situat al costat d’on havia estat sempre.

L’arribada de la màquina està prevista per divendres les 17.30 hores, al parc municipal de Tortosa. Cal recordar que aquest 2015 es compleixen 125 anys de la fabricació de la màquina del Carrilet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta