11 de març del 2015

El Parlament reclama a Foment convertir les travesseres de l'N-340 i N-235 en avingudes urbanes a l'Aldea


BARCELONA.- La Comissió de Territori i Sostenibilitat ha aprovat reclamar al Ministeri de Foment que converteixi les travesseres de les carreteres N-340 i N-235, al seu pas pel nucli urbà de l'Aldea, en avingudes urbanes integrades al teixit de la població i, posteriorment, en cedeixi la titularitat a l'Ajuntament. La proposta de resolució, presentada per CiU, ha estat aprovada amb un ampli consens i coincideix en el temps amb la moció en aquest sentit que tots els grups municipals al consistori porten aquest divendres al ple.

El municipi reclama aquestes mesures des d'octubre de 2014, quan va entrar en funcionament la variant de la N-340 -que permet evitar el pas de 17.00 vehicles diaris, bona part pesant. La diputada convergent per les Terres de l'ebre, Meritxell Roigé, ha destacat que un cop alleugerida la pressió pel volum de circulació al llarg dels tres quilòmetres de nucli urbà i sense tant risc d'accidents, el municipi vol reconvertir ara l'antiga N-340 en una avinguda urbana. Segons afegeix, això permetria "solucionar els problemes endèmics d'acumulació de l'escorrentiu de pluja en diversos punts de la travessera, connectant els barris, dinamitzant el comerç, millorant l'atractiu d'una nova reordenació i cohesionant el sentiment dels aldeans envers aquesta via de comunicació que ha fet més de barrera que d'element de connexió".

En aquesta línia, la resolució aprovada proposa "recuperar la titularitat de la carretera N-340 i el tram de la N-235, per transformar-les en una avinguda" i que aquesta cessió vagi acompanyada per les corresponents actuacions i compensacions que el Ministeri de Foment estableix per a aquests casos. / Imatge CiU

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta