23 de març del 2015

Podem es presentarà a les municipals amb l'agrupació d'electors Som Tortosa i unes primàries per elegir candidat



TORTOSA (Baix Ebre).- El cercle Podem de Tortosa ha decidit concórrer a les eleccions municipals del 24 de maig, amb la creació d’una agrupació d’electors que es dirà Som Tortosa. Així ho ha avançat aquest dilluns el secretari general de Podem Tortosa, Joan Serrallach, durant una entrevista a Canal 21 Ebre. De fet, Serrallach ha explicat que, un cop convocades oficialment les municipals, començarà el procés de recollida de 500 signatures per avalar la candidatura de Som Tortosa. De la mateixa manera, també s’iniciarà un procés de primàries “obert i transparent” per elegir la persona que encapçalarà la llista electoral. La data límit per presentar candidatures és el 7 d’abril, que és quan tindrà lloc una assemblea. Segons Serrallach, qualsevol persona es podrà presentar per ser el candidat o candidata de Som Tortosa, i l’assemblea oberta de Podem també acabarà de decidir el conjunt de la llista.

Serrallach ha explicat que la gent de Podem estan “molt decebuts” amb els polítics actuals, i que hi ha una altra manera de fer les coses. De fet, ha afirmat que per això no van prosperar les converses amb Movem Tortosa per fer una candidatura conjunta amb Iniciativa, ja que des de Podem consideren que el projecte que lidera Jordi Jordan no és prou rupturista. En canvi, Podem tenia més punts en comú amb les CUP, però també han descartat fer una llista conjunta perquè els separa el debat sobre la independència de Catalunya.

El cercle de Podem a Tortosa va començar a funcionar el mes de juny del 2014, amb unes 120 persones inscrites. A les reunions que es fan els dimarts al centre cívic de Ferreries participen activament entre 25 i 30 persones, que fins ara no havien fet política. Podem critica la falta de transparència a l’Ajuntament, la manca d’actuacions tot i la situació d’emergència social, i el fort endeutament municipal, tot i la falta d’inversions. Serrallach ha proposat un nou pla de mobilitat a Tortosa, per solucionar els problemes d’aparcament i crear nous carril bici, i ha parlat de fer una consulta ciutadana sobre el monument franquista de la Batalla de l’Ebre.

Un altre membre de Podem Tortosa, Toni Garcia, ha volgut criticar les promeses electorals del govern de Ferran Bel, com les noves piscines o la reforma del pont de l’Estat. També ha dit que el nucli antic de Tortosa necessita millorar la situació dels habitatges i també la falta d’aparcaments. A més de Som Tortosa, el partit de Pablo Iglesias també ha decidit presentar-se a Alcanar, amb el nom de Som Alcanar.

1 comentari:

  1. Tornem-hi amb la consulta! Una consulta per si volem quedar amb un monument franquista o no! Flipant!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta