13 de març del 2015

´Tortosa, l'examen electoral', article de Marc Puigdomènech


Hi ha alumnes que, quan se'ls acosta l'examen final, intenten estudiar en dos dies allò que no han après en tot el curs. Tots sabem que aquesta tècnica pot funcionar si l'assignatura és senzilla, però no serveix per a superar les proves importants. Ara, imitant els mals estudiants, quan es troben a les portes d'un gran examen, el govern municipal de Tortosa intenta vendre a corre-cuita allò que no ha fet en quatre anys.

Aquesta actitud parteix de la premissa que els ciutadans no tenen memòria. Però sí que en tenen! Actualment, els electors estan cada vegada millor informats dels afers públics, un dels motius pels quals reclamen més transparència institucional. Els votants tenen criteri propi, avaluant amb més exigència els resultats dels seus representants. I si hi ha un àmbit institucional on els resultats són més fàcils de contrastar, aquest és el local.

Tots vam veure com s'enderrocava la paret de les piscines just abans de les darreres eleccions, i encara les esperem, en el que ha estat una gestió nefasta dels recursos públics. Tothom s'adona que els carrers i voreres de la ciutat mostren problemes de manteniment, que només s'hi actua puntualment. Qualsevol veí pot comprovar les mancances en la neteja o l'estat de deixadesa de molts espais públics. I la ciutadania sap que encerts com la rehabilitació del pont del ferrocarril, o la via verda, són un mèrit compartit entre moltes parts i institucions, encara que només un s'hi faci la foto.

Ara, adonant-se que la prova final s'acosta, el govern de CiU intenta presentar actuacions pendents des de fa temps, malgrat que ja ha perdut la credibilitat. Això no significa que els projectes que es presenten aquests dies siguin inadequats. Al contrari: en la majoria de casos, des d'ERC ens comprometem a tirar-los endavant si els ciutadans ens atorguen la seva confiança. Per exemple, defensem un nou model de piscines, redimensionat, assumible i de gestió pública, o l'avantprojecte de millora del pont de l'Estat, fruit d'una moció presentada per ERC i consensuada al Ple municipal.

El que no seria acceptable, però, és que tot això esdevingui només fum preelectoral i després quedi en res. Per això, les candidatures que concorren a les eleccions municipals haurien de posar-se d'acord en tirar endavant els projectes que objectivament són positius per a la ciutat. Sigui quin sigui el proper govern, cal que es responsabilitzi de no restar aturat durant quatre anys, afrontant les actuacions quan siguin necessàries. Des d'ERC ens comprometem a dedicar-nos-hi des el primer dia del mandat, com hem fet a l'oposició durant aquesta legislatura. L'examen no s'aprova estudiant l'últim dia, sinó treballant durant tot el curs.

Marc Puigdomènech i Ramió 
és president d'ERC-Tortosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta