3 de març del 2015

Tortosa tanca el 2014 amb un romanent de tresoreria de 2,7 milions i torna als bancs 5,8 milions



TORTOSA (Baix Ebre).- L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha presentat aquest dimarts la liquidació del pressupost de 2014, amb un resultat positiu d'1,2 milions euros i un romanent de tresoreria de 2,7 milions d'euros. L'estalvi brut, la diferència entre ingressos i despeses corrents, ha ascendit a 7,9 milions euros, dels quals 5,8 milions s'han destinat a amortització de deute i la resta (2,1) és estalvi net. Una altra de les xifres destacades de la liquidació pressupostària de 2014 és el període mitjà de pagament a proveïdors, que ara se situa en els 36,29 dies.

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, acompanyat de la tinent d'alcalde d'Hisenda, Matilde Villarroya, ha presentat els detalls d'una liquidació de la qual ha destacat l'esforç de reducció de l'endeutament i l'eficiència en la gestió tant de la despesa com dels ingressos, que ha permès incrementar els recursos econòmics malgrat la disminució de la pressió fiscal sobre el ciutadà. Bel ha reiterat la màxima que ha aplicat durant el seu mandat: "Si tothom paga el que li pertoca, tothom acaba pagant menys." Això ha permès rebaixar d'una manera molt significativa impostos com l'IBI i la el rebut de la brossa.

Quant a les dades consolidades, les que corresponen a l'Ajuntament més les empreses municipals, el 2014 s'ha tancat amb un superàvit per operacions no financeres de 4,2 milions d'euros, la ràtio d'endeutament se situa en el 87,97%, per sota del 110% que marca la llei, i el pagament mitjà a proveïdors és ara de 58,87 dies. Tot plegat, segons Bel, s'ha assolit complint amb la regla de la despesa i amb la llei d'estabilitat pressupostària.

Per la seua banda, la titular d'Hisenda ha mostrat el progressiu increment de l'import d'amortització net de deute, que ha passat dels 3 milions el 2012 als 5,8 milions de 2014. Quant als ingressos corrents, l'alcalde ha fet notar que en concepte d'IBI, l'impost més important per volum de recaptació, s'està ingressant de l'ordre del 40 per cent més que fa set anys, uns 2 milions d'euros en xifres absolutes. Aquest important increment s'ha fet malgrat no incrementar la pressió fiscal els últims anys i la rebaixa d'un 3% prevista per enguany, i és fruit gràcies a la depuració dels padrons, que ha permès detectar contribuents que no pagaven allò que els pertocava.

Una situació similar la trobem, segons el govern municipal, en el cas de la recaptació per la taxa d'escombraries, que malgrat acumular enguany una nova rebaixa del 5 per cent en el rebut, en set anys s'ha incrementa el volum de recaptació per aquest concepte un 17% més, aproximadament uns 500.000 euros.

Villarroya ha apuntat una altra dada que permet constatar l'eficiència en la gestió del pressupost assolida en aquest i en els últims exercicis. El 2014 l'execució d'ingressos corrents es va situar en el 99,7% del pressupost, una xifra que millora els anteriors registres, amb un 92% el 2012. En aquest sentit, tant l'alcalde com la regidora han volgut fer extensiu l'agraïment a tot el personal de l'Ajuntament pel fet d'haver assumit la necessitat de fer una gestió acurada del pressupost.

Finalment, la titular d'Hisenda ha recordat que el context no ha estat el més favorable per tal d'adoptar aquestes polítiques basades en l'eficiència i en l'eficàcia. "Continuem sense que l'Estat resolgui els problemes derivats de l'insuficient sistema de finançament de les administracions locals i comunitats autònomes", als quals cal afegir la situació de crisi que arrosseguem des de 2008. A mode de conclusió, Villarroya ha dit que "el 2014 representa la culminació del procés de millora en les finances municipals que calia per tal de poder emprendre nous projectes de futur".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta