6 de març del 2015

Tot l'institut Cristòfol Despuig es trasllada al centre educatiu de Sant Llàtzer i es descarta un nou edifici al Temple Sud


TORTOSA (Baix Ebre).- Tots els estudiants d'ESO i Batxillerat de l'Institut Cristòfol Despuig faran el proper curs al centre educatiu Sant Llàtzer, al mateix edifici on actualment ja reben classes els alumnes de primer i segon d'ESO d'aquest centre. Per tant, compartiran l'espai amb els alumnes de primària de l'Escola Sant Llàtzer. Això descarta, de fet, la construcció del nou institut al pla parcial Temple Sud. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament, Antoni Martí, han anunciat aquest divendres que en breu començaran les obres d'ampliació d'aquest equipament, per encabir-hi fins a set noves aules que han de permetre el trasllat complet de tot l'alumnat de l'Institut Despuig des de l'antic edifici Betània, on fins ara han estat de manera provisional.

L'anunci s'ha fet a les mateixes instal·lacions educatives en presència dels directors de l'escola, Cinta Sales, i de l'institut, Josep Ramon Subirats, que han coincidit a valorar molt positivament la notícia. A la compareixença també han assistit la primera tinent d'alcalde, Meritxell Roigé, i el director adjunt d'Ensenyament, Francesc Benet. L'actuació, que es planteja com una solució definitiva, està ara en fase de redacció de projecte, amb l'objectiu que les obres puguin començar en els propers mesos i estar concloses coincidint amb l'inici del proper curs. Per tant, es descarta la construcció de l'anomenat tercer institut al pla parcial Temple Sud.

El pressupost aproximat és de 500.000 euros. L'alcalde ha dit que aquesta iniciativa respon a la demanda de la comunitat educativa, mentre que el titular territorial d'Ensenyament ha recordat que hi ha experiències similars, de "coexistència" d'escoles i instituts en un mateix edifici, en altres indrets del país. Martí ha afegit que les expectatives de natalitat permeten garantir un horitzó de 10 a 20 anys amb l'espai suficient per a la demanda prevista d'alumnat. Els directors dels dos centres han destacat la convivència entre l'alumnat i la bona coordinació entre els equips docents i directius./ Imatge Ajuntament de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta