30 d’abril del 2015

El president del Port de Tarragona inaugura la fira Expoebre amb una crida per apropar la infraestructura al territori



TORTOSA (Baix Ebre).- El president de l'Autoritat Portuària de Tarragona (APT), Josep Andreu, ha presidit aquest dijous l'acte oficial d'inauguració de la 71a Fira Expoebre, que aquest matí ha obert portes al pavelló firal de Remolins. Andreu ha recorregut les instal·lacions de la fira acompanyat de l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el president de Fira Tortosa, Emili Lehmann, el delegat del Govern, Xavier Pallarès, i la primera tinent d'alcalde, Meritxell Roigé, junt a regidors i representants de la societat civil. En el seu parlament, Andreu ha reconegut que el Port de Tarragona ha estat "el gran desconegut a les Terres de l'Ebre", fet que ha motivat la posada en marxa d'un seguit d'iniciatives destinades a contrarestar aquest dèficit i poder donar-se a conèixer entre els diferents sectors empresarials del territori.


En aquest sentit, amb l'Ajuntament de Tortosa i altres institucions del municipi i del territori s'han fet diverses trobades amb aquest objectiu. Les credencials de l'APT l'avalen com un dels principals motors logístics al país: és el cinquè port de l'Estat i el segon de Catalunya en moviment de mercaderies. El 60 per cent de la seva activitat correspon al sector petroquímic, el 15% agroalimentari, el 12% de carbó i la resta matèries generals. En el conjunt de Catalunya, el Port de Tarragona mou el 40% del volum total de mercaderies. Andreu ha volgut recordar que un dels principals cavalls de batalla en l'àmbit de les reinvindicacions és l'arribada de l'ample ferroviari europeu, un dèficit que també pateixen les Terres de l'Ebre.

Quant a la relació amb els ports d'Alcanar i Sant Carles de la Ràpita, Andreu s'hi ha referit dient que els seus objectius i estratègia són complementaris. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, que ha precedit en la paraula al president del Port de Tarragona, ha dit que aquest "també és el port de les Terres de l'Ebre" i s'ha mostrat convençut que pot acabar sent un referent per a les empreses del territori.

Pel que fa a Expoebre, Bel ha volgut fer balanç del mandat que ara acaba, en matèria firal, per recordar que malgrat les dificultats econòmiques dels últims anys, des de l'Ajuntament de Tortosa i Fira Tortosa s'han posat en marxa nous certamens firals, i ha posat novament d'exemple la col·laboració públic-privada en aquest àmbit. El tinent d'alcalde de Promoció i president de Fira Tortosa, Emili Lehmann, ha recordat el camí obert en aquest mandat per l'especialització d'Expoebre sense renunciar a la multisectorialitat, i ha agraït als expositors per aprofitar, un any més, aquest aparador per presentar els seus productes.

 La 71a Fira Expoebre s'allarga fins diumenge vinent i l'entrada és gratuïta. La superfície expostiva és d'uns 10.000 metres quadrats i hi ha 175 expositors de diferents sectors. / Imatge Ajuntament de Tortosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta