23 d’abril del 2015

Francesca Aliern, 'Lo còmic dels Quicos' i 'Lo llibre', els més venuts per Sant Jordi a les Terres de l'Ebre


TORTOSA (Baix Ebre).- L'escriptora xertolina Francesca Aliern, enguany amb la novel·la 'Cullerades de vida', ha tornat a ser l'autora més venuda per Sant Jordi a  les Terres de l'Ebre. Com ja ve sent una tradició, Aliern ha tornat a estar dalt de tot en el rànquing de vendes al territori. Així ho ha explicat Rosa Cubeles, de la llibreria La 2 de Viladrich de Tortosa, qui ha dit que l'escriptora es ja "un clàssic" d'aquesta diada a l'Ebre. Enguany, a més, l'han acompanyat dos títols locals més: 'Lo còmic dels Quicos', de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries i el dibuixant Iñaki Copoví; i 'Lo llibre', un recull de paraules i frases fetes típiques del territori, que s'ha confeccionat a partir de l'aportació dels membres d'un grup de Facebook. De la mateixa manera, altres autors ebrencs molt sol·licitats han estat Andreu Carranza i Miquel Esteve, amb les seues darreres novel·les 'El poeta del poble' i 'La fi dels secrets'.

A banda, com a la resta de la demarcació i també del país, 'Algú com tu', de Xavier Bosch, ha liderat les vendes, fins al punt que s'ha acabat a les llibreries ebrenques a primera hora de la tarda. Els lectors que buscaven el darrer títol del periodista a darrera hora han acabat optant pel darrer llibre de la també periodista Sílvia Soler, 'Un any i mig', i per la novel·la històrica de Chufo Llorens 'La ley de los justos'. Altres autors molt demanats al territori han estat Maria Dueñas, Arturo Pérez-Reverte, Baltasar Garzón o David Trueba.

A la lliberira La 2 de Viladrich de Tortosa s’han pogut veure autors locals com Francesca Aliern, Núria Menasanch, Jesús Tibau o Pili Lanau signant llibres. Els carrers Sant Blai, i també el carrer de la Rosa, al nucli antic, s’han omplert de parades de llibres i roses. En una d’aquestes parades hi havia Irene López, la jove tortosina que ha publicat el llibre infantil “Descobrint el Renaixement: una aventura al castell de la Suda”, i la il·lustradora del conte, Esther Besolí.

També el recinte del castell d’Amposta s’ha omplert de parades de llibres i roses. Hi havia escriptors com Jesús Serrano i la propietària de la Lliberia Alba, Mari Luz Llatí, ha comentat els llibres més venuts. En alguna parada també s’oferien roses de roba. A la Ràpita, la plaça Carles III, ha estat plena gent des de primera hora del matí amb parades de tot tipus. També amb associacions que venien roses per recaptar fons, com és el cas de l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer. Un dels autors més venuts en aquest municipi ha estat Miquel Reverté.

A Móra d’Ebre i Móra la Nova també s’han realitzat diverses activitats per celebrar la Diada de Sant Jordi. Els alumnes de l’institut Julio Antonio de Móra d’Ebre han realitzat una caminada pels carrers del poble. Miquel Esteve i Marta Rojals han estat alguns dels més venuts a la Llibreria la Bassa. A Móra la Nova, alguns xiquets de primària aprofitaven l’ocasió per a recollir diners per al dinar de fi de curs. Entre els llibres més venuts també hi havia el de Miquel Esteve, 'La fi dels secrets'. A Gandesa, la plaça de l’Ajuntament també s’ha omplert de gent. Mari Carmen Valls, de la floristeria Trèvol ha explicat que la rosa roja unitària, com és tradicional, ha estat la més venuda, més enllà dels encàrrecs més especials.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta