17 d’abril del 2015

ICV adverteix CiU que no acceptarà un consorci per privatitzar la sanitat a l'Ebre



TORTOSA (Baix Ebre).- Davant les declaracions del responsable de Salut, Francesc Sancho, d’intentar crear un ens a les Terres de l’Ebre per aglutinar tots els hospitals i clíniques del territori, ICV ha volgut expressar aquest divendres que no donarà suport a cap consorci sanitari amb la finalitat de privatitzar la sanitat, "tal i com està succeint a Lleida". De fet, els ecosocialistes recorden que han liderat juntament amb altres moviments socials i partits, el rebuig al consorci de Lleida, i que faran el mateix si es produeix una situació similar al territori.

D’altra banda, des d’ICV es vol recordar que "més enllà de distreure a la ciutadani amb aquests debats, la prioritat de la Generalitat, i per tant, de CiU i ERC, hauria de ser la reversió de les retallades en sanitat a les Terres de l’Ebre, les quals són en percentatge molt més elevades que a la resta del país, amb el tancament de plantes i habitacions a l’Hospital de referència, el Verge de la Cinta de Tortosa". En aquest sentit, des d’ICV, recorden que són els únics que han presentat una proposta de resolució al Parlament, registrada per la diputada Hortènsia Grau, on tots els grups polítics hauran de posicionar-se a favor d’aspectes concrets en relació a la sanitat al territori, com són "la reversió de les retallades, el fet que el menjar de l’HTVC es contracti al territori i no es porti des de Tarragona, així com el retorn de la gerència sanitària a Tortosa enlloc de ser a Tarragona, tal i com va aprovar CiU des de que ha tornat al Govern de la Generalitat".

En paraules de Jordi Jordan, coordinador d’ICV a l’Ebre, “ens sembla esperpèntic que CiU plantegi ara la unitat sanitària a les Terres de l’Ebre com una defensa del territori, quan són ells qui han recentralitzat molts serveis, començant per la gerència, a Tarragona”./ Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta