14 d’abril de 2015

L'empresari de l'abocador de Tivissa diu al Parlament que va obtenir la llicència abans que Jordi Pujol Ferrusola hi invertísBARCELONA.- L'empresari que va posar en funcionament el macroabocador de Tivissa ha explicat aquest dilluns al Parlament que va obtenir la llicència ambiental abans que Jordi Pujol Ferrusola hi invertís 700.000 euros a través d'un fons de capital risc. Per això, en la seva compareixença a la comissió d'investigació antifrau del Parlament, Josep Mayola, de Servitransfer, ha negat que el fill de l'expresident de la Generalitat facilités la tramitació de la llicència. Segons ell, només va aportar diners. Pujol Ferrusola, dos anys després va obtenir gairebé cinc milions d'euros de beneficis, cosa que Mayola considera una "bona operació".

Els diputats han preguntat a Mayola bàsicament pels dos abocadors de la seva empresa, a Tivissa i a Cruïlles (Baix Empordà) i un altre projecte a Forallac (Baix Empordà). En el primer cas, tots els inversors, inclòs Mayola, hi van guanyar molts diners. Pujol Ferrusola va marxar de la societat inversora dos anys després. L'empresa de Mayola segueix gestionant la instal·lació, i els diners que va guanyar amb l'abocador els va invertir a Cruïlles, a l'abocador de Vacamorta, clausurat recentment per problemes urbanístics. En aquest sentit, Mayola ha dit que aquest segon abocador li està provocant moltes pèrdues.

Segons Mayola, que està imputat per l'Audiència Nacional en el procés contra el primogènit dels Pujol Ferrusola, la seva empresa només obté un 10% dels seus ingressos d'administracions públiques, i es dedica bàsicament a la gestió privada de residus industrials, des de la recollida i triatge fins al compostatge. Té una plantilla de 15 treballadors.

L'empresari ha explicat que els abocadors industrials són una activitat molt regulada i que la llicència s'obté bàsicament per criteris tècnics, sense que els polítics hi tinguin massa a dir. La llicència de Tivissa la van demanar l'any 2001 i la van obtenir el 2002, abans de conèixer Pujol Ferrusola. Tot i que ha dit no recordar les dates i no portar els papers que ho certifiquen, alguns diputats li han recordat que Pujol Ferrusola va entrar en la inversió de l'operació una setmana després d'obtenir la llicència.

Però Mayola ha dit que si Pujol Ferrusola s'hagués volgut amagar hi hagués invertit a través d'alguna empresa de la qual no formés part directament. També ha dit que en cap cas va dubtar de la procedència legal dels diners de Pujol Ferrusola, ja que venien d'una sucursal del BBVA del centre de Barcelona.

D'altra banda, Mayola també ha hagut de respondre preguntes sobre Forallac i Cruïlles. En tots dos casos, ha negat cap tipus d'irregularitat urbanística o financera i ha recordat que sempre s'han fet amb tots els permisos i llicències pertinents./ Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta