14 d’abril del 2015

Nova polèmica a Amposta, pel cobrament de dietes suposadament indegudes per part de l'alcalde


AMPOSTA (Montsià).- El grup d’Esquerra d’Amposta demanarà un informe a Secretaria i Intervenció de l’Ajuntament per validar la legalitat de les dietes pagades a l’alcalde, Manel Ferré. La petició arriba després que el portaveu del grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC), German Ciscar, haja presentat una denúncia a fiscalia, en la qual exposa que l’alcalde hauria carregat a l’Ajuntament d’Amposta dietes de viatges i menjars que correspondrien a altres càrrecs de Ferré, com la presidència del Consorci de Salut i Social de Catalunya o el fet de ser vocal al Catsalut. Des d’ERC han demanat a Ferré màxima transparència en aquest cas.

Adam Tomàs va deixar clar que no estaven acusant l’alcalde de res, però sí que demanen informació per saber si hi ha hagut o no un cobrament de dietes indegudes per part de l’alcalde. En cas afirmatiu, ERC presentarà al ple una moció demanant que es retornen els diners a l’Ajuntament i que es pose ordre per saber quines coses ha de pagar l’Ajuntament i quines no. Segons la denúncia de Ciscar, que ha aportat còpies de decrets d’alcaldia amb el cobrament d’aquestes dietes, Ferré hauria cobrat en poc més de tres anys més de 17.000 euros per més de 150 viatges a Barcelona.



Per la seua banda, l’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, ha negat amb rotunditat que hagi cobrat de l’Ajuntament dietes que corresponguin a activitats privades o de partit. Ferré ha lamentat que PxC haja presentat una nova denúncia contra ell, però ha afirmat que allò que més li ha sorprès ha estat que el grup municipal d’ERC s’haja sumat a aquestes acusacions. Segons Ferré, aquest fet evidencia la “desesperació” d’Adam Tomàs per aconseguir l’alcaldia “costi el que costi”. En aquest punt, Ferré ha negat que hagi cobrat cap dieta de l’Ajuntament que no correspongui a activitats de representació com a alcalde o com a membre de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), de la qual també hi forma part el consistori ampostí.




Ferré també ha negat que hagi deixat de passar dietes a l’Ajuntament després de detectar que el regidor de PxC n’estava fent un seguiment. Ferré ha dit que les dietes i els quilometratges els passa cada tres o quatre mesos, i que l’última vegada que ho va fer va ser el passat 26 de gener. L’alcalde d’Amposta ha explicat que les dietes que va passar per reunions amb el CATSALUT va ser perquè hi va assistir com a representant de l’ACM, de la mateixa manera que amb el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM). / Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta