7 d’abril del 2015

Set centres de les Terres de l'Ebre comencen el tercer trimestre 'sense normalitat', amb protestes contra les retallades en educació


DELTEBRE (Baix Ebre).- El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) de les Terres de l'Ebre ha organitzat aquest dimarts, per cinquè trimestre consecutiu, un nou "primer dia sense normalitat" a l'escola pública del territori. Després de les vacances de Setmana Satna, en set centres de de l'Ebre han fet una estesa de samarretes reivindicatives a les portes dels centres educatius, en senyal de protesta per les retallades que pateix l'educació pública i per mostrar el rebuig de la comunitat educativa al desenvolupament de la LEC (Llei d'educació de Catalunya) i l'aplicació, aquest curs per primera vegada, de la LOMCE (coneguda com a llei Wert) a les escoles. En l'acció han participat les tres escoles de Deltebre, l'escola de Sant Jaume, l'escola Consol Ferré d'Amposta, l'escola Marcel·lí Domingo de Roquetes i l'escola Carles III de Sant Carles de la Ràpita.

A més, a l'escola de Masdenverge s'ha fet una concentració de suport a l'acció, i a l'institut de Deltebre també es farà un acte aquest dimecres. L'acció s'ha fet majoritàriament abans d'entrar a les aules, i famílies, alumnes i mestres han penjat samarretes de paper grogues on prèviament s'havien escrit diferents lemes reivindicatius, entre els quals destacaven més pressupost per al funcionament de les escoles, augmentar el nombre de mestres i personal socioeducatiu per a respondre al progressiu augment d'alumnes amb necessitats educatives, i una aposta decidida per l'educació pública, com a garantia de la igualtat d'oportunitats de tots els alumnes.

Molts alumnes han fet les seues reivindicacions particulars, ja que un dels objectius de l'acció era que els alumnes fessin les seues propostes per millorar l'educació i s'han pogut llegir samarretes amb lemes com "Volem una escola per a tots", "No pagar per poder estudiar", "Necessitem més beques menjador" o "M'agradaria que hi hagueren menys alumnes per classe", entre moltes altres samarretes. / Imatges MUCE.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta