20 d’abril del 2015

Tomàs avisa que la PDE entrarà en campanya si hi ha partits que utilitzen l'Ebre per fer política



TORTOSA (Baix Ebre).- La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) es manifestarà en algun lloc del territori entre el 30 de juny i el 30 de juliol. Sobretot, si el govern de l’Estat no atén les al·legacions que es presentaran a la revisió del pla hidrològic de l’Ebre, així com les mesures correctores que ja ha proposat la Comissió Europea, com ara l’eliminació de nous regadius. Així ho ha detallat aquest dilluns el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs, després que la tretzena assemblea general del moviment social aprovés dissabte passat la convocatòria de noves mobilitzacions. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Tomàs ha recordat que la PDE sempre s’ha manifestat quan els projectes o les lleis ja estan aprovats, però que ara ho faran en el període comprès entre la finalització del termini per presentar al·legacions i l’aprovació definitiva del pla hidrològic per part del Consell de l’Aigua de la Conca de l’Ebre.

En aquest sentit, Tomàs ha recordat que la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) no va acceptar cap dels arguments tècnics i mediambientals aportats per la PDE i altres organitzacions ecologistes per esmenar el pla hidrològic. Així, el portaveu ha deixat clar que, si finalment s’aprova un cabal insuficient per al tram final de l’Ebre, la gent del territori tornarà a sortir al carrer, sense deixar de banda la lluita política, tècnica i jurídica. Tomàs ha remarcat que l’Estat espanyol s’arrisca a perdre fons europeus si aprova un pla hidrològic sense les recomanacions d’Europa, i que per això la PDE demanarà una trobada amb la ministra d’Agricultura i Medi Ambient.

D’altra banda, Tomàs ha dit que la PDE impulsarà la presentació d’al·legacions per part d’institucions i de particulars, i que també ha previst la realització d’accions puntuals abans de la manifestació de l’estiu. Tot i així, el portaveu de la PDE ha advertit que el moviment antitransvasament no vol interferir en les properes campanyes electorals, i que només intervindrà si algú vol utilitzar l’aigua de l’Ebre per fer política. De fet, ha rebutjat les demandes que s’han tornat a fer des de València i Múrcia, però també ha alertat que no acceptaran que cap partit català propose, en la campanya del 27-S, un transvasament de l’Ebre o del Segre cap a Barcelona.

En l'assemblea de dissabte també es va explicat que la PDE ja ha rebut, després d’un any d’espera i de reclamacions, l’informe de la Generalitat sobre l’afectació del pla hidrològic sobre la zona Xarxa Natura 2000 del delta de l’Ebre. A més, es va aprovar una resolució contra de la interconnexió de xarxes a través dels canals de reg Xerta-Sénia i Segarra-Garrigues, i exigint el compromís del govern català perquè no puguen servir per a transvasar aigua cap a València o cap a Barcelona. De la mateixa manera, la PDE també va tornar a demanar el retorn esglaonat de l'aigua del minitransvasament de l’Ebre a Tarragona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta