25 d’abril del 2015

Vandellòs II es desconnecta de la xarxa elèctrica per iniciar la vintena càrrega de combustible


VANDELLÒS (Baix Camp).- La central nuclear de Vandellòs II s'ha desconnectat de la xarxa elèctrica aquesta mitjanit per iniciar la 20a càrrega de combustible i els treballs de manteniment previstos, que donaran pas a un nou cicle d'operació de 18 mesos. En aquesta parada està previst dur a terme unes 8.500 ordres de treball, la majoria de les quals corresponen a treballs de manteniment preventiu i inspeccions, i el pressupost de les quals ascendeix aproximadament a 20 milions d'euros. Uns 1.000 professionals s'incorporaran a la central durant aquest període. Entre els treballs planificats destaca el canvi de la tapa del vas del reactor i diverses modificacions de disseny relacionades amb el projecte de reforç de la seguretat.

Altres actuacions contemplades per a aquesta recàrrega són la migració de l'ordinador de procés OVATION, la substitució de 15 plaques guia en els tubs guia de les barres de control del reactor o les modificacions de disseny en els transformadors i en les proteccions de les línies elèctriques de 400, 220 i 110 kV. Durant aquesta 20a recàrrega de combustible, Vandellòs II duplicarà la plantilla que habitualment treballa en la central. D'aquesta manera, al voltant de 1.000 professionals d'unes 40 empreses col·laboradores, la majoria d'ells residents a la demarcació de Tarragona, se sumaran a la plantilla que treballa en la central./ ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta