11 de maig del 2015

David Fernández (CUP), sobre el monument franquista de Tortosa: 'El feixisme no es pot consultar'

 
TORTOSA (Baix Ebre).- El diputat de la CUP, David Fernàndez, ha qualificat obertament Ciutadans com una "operació del règim", de "l'Estat" espanyol, dirigida a "reproduir-se". Segons ha explicat, la irrupció de la formació liderada per Albert Rivera té com a objectiu funcionar com un "obturador del canvi polític social profund" davant dels reptes que planteja el sorgiment de Podem i el procés sobiranista de Catalunya. En un acte de campanya a Tortosa, aquest diumenge a Tortosa, Fernández també ha vaticinat que el monument franquista al mig del riu Ebre serà "enderrocat" per la gent i ha qualificat de "vergonya" la possibilitat de plantejar una consulta sobre el seu futur. "El feixisme no es pot consultar", ha sentenciat.

Fernàndez ha recorregut al teòric comunista italià, Antonio Gramsci -el concepte de "revolució i revolució passiva", en la línia d'aconseguir vendre com a nou un producte polític-, i a l'hemeroteca per fonamentar la seva afirmació: "és una operació d'Estat". Ha recordat que el president del banc de Sabadell, Josep Oliu, va demanar un "Podem de dretes" i que el mateix Emilio Botín, llavors president del Banc de Santander, havia circumscrit els problemes de l'Estat espanyol a Podemos i el procés sobiranista català. Així, ha abundat, Ciutadans funciona com un "obturador del canvi social i polític profund" que requeriria Catalunya i l'Estat. "Ciudadanos intentar tancar els dos", ha raonat. "És l'operació del règim per reproduir-se", ha sentenciat.

En aquest context, el diputat de la CUP creu que l'estratègia a Catalunya "no ha funcionat", En canvi, s'ha mostrat escèptic que Podem, malgrat donar-li suport en aquest sentit, pugui acabar abanderant la "revolució democràtica" que, assegura, necessita la resta de l'Estat, en una situació complexa per les "bases tectòniques de la crisi" i el manteniment de "la por com a operador social hegemònic".

En aquesta ocasió, Fernàndez, tot i evitar furgar en les diferències que manté amb el líder estatal de la formació, Pablo Iglesias, ha indicat que la formació ha acabat virant ideològicament algun dels seus punts claus. Especialment, pel que fa al dret a decidir, en el marc d'una "lògica perversa de la cultura hegemònica a l'Estat espanyol": "qualsevol que introdueixi a les hipoteques de 1978 el dret a l'autodeterminació no té res a fer". Així, ha contraposat el model de llarg recorregut i des de "baix" de la CUP a les "bombolles" i els programes polítics basats en el "màrqueting".

Suport municipal a la independència i "trampes"
  
En clau nacional, el diputat de la CUP ha rebutjat assumir, a partir dels resultats de les municipals, en el suport als alcaldes independentistes com a "únic principi". Així, ha advocat per continuar mantenint el posicionament de la formació en les mocions que es vagin presentant, però ja ha advertit que serà "impossible" acceptar "privatitzacions, retallades i actes antisocials". "Això de confondre i reduir-ho tot a la bandera i la qüestió nacional és una trampa on ens volen col·locar els que confonen país amb empresa i governs amb consells d'administració", ha etzibat. "Als ajuntaments poden comptar amb la CUP per fer avançar el país cap a la independència però això no pot ser un xec en blanc perquè els alcaldes facin el que vulguin", ha advertit, tot recordant el concepte "global" d'independència que pregonen, des de la "sobirania econòmica i popular".

Fernàndez, que aquest diumenge participa en diversos actes electorals de suport a les candidatures municipals de la CUP a les Terres de l'Ebre, ha acompanyat a Tortosa al candidat Xavi Rodríguez en un acte de campanya vora el riu Ebre i amb el qüestionat monument franquista de fons. Al respecte, s'ha pronunciat diametralment en contra de la possibilitat de plantejar una consulta ciutadana sobre el seu futur., tal i com ha proposat l'equip de govern de CiU. "El feixisme no es consulta: es derroca i se'l tomba", ha subratllat, tot recordant el 70 aniversari de l'alliberament dels camps d'extermini nazis aquest cap de setmana i la pervivència d'aquesta ideologia com a "continuadora política del franquisme".

"Si les institucions no enderroquen el monument al mig de l'Ebre, ho farà la gent. És l'única alternativa", ha assegurat, tot recordant l'existència de "línies vermelles" en relació amb la memòria dels lluitadors per la democràcia i els catalans que van morir en aquests camps. "No ens ho podem permetre", ha precisat. De fet, considera aquesta consulta "fugir d'estudi" i, més encara, una "vergonya" davant una situació "inimaginable" a altres estats europeus com Alemanya o Itàlia./ Via ACN / Imatge CUP Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta