12 de maig de 2015

El rapitenc Miquel Reverté guanya el premi Vila d'Ascó amb una novel·la negra ambientada a la Tortosa actual


 ASCÓ (Ribera d'Ebre).- L'escriptor rapitenc Miquel Reverté ha guanyat el XVIIè premi literari d'Ascó amb la novel·la 'Defenseu-nos en batalla', una novel·la negra ambientada en la Tortosa de principis del segle XXI en què un assassí en sèrie decideix actuar de forma programada cada dia de Sant Miquel. El sopar literari d'Ascó, que va aplegar la nit de dissabte més de 180 persones, va ser l'escenari d'entrega dels premis Vila d'Ascó, un conjunt de guardons que tenen la voluntat d'estimular la producció literària en català tant a nivell generalista com al municipi -hi ha dues categories de premis per a autors joves d'entre 14 i 20 anys-.

Reverté és llicenciat en Filologia Hispànica i mestre de secundària. Entre d'altres, ha publicat 'Cròniques d'una mar desapareguda', premi Nostromo del 2014. El Vila d'Ascó li permetrà publicar 'Defenseu-nos en batalla' amb l'editorial Cossetània, a banda del premi en metàl·lic de 3.600 euros.

D'altra banda, la desena edició del premi Joan Perucho ha estat per a l'autor balaguerí Francesc Culleré amb 'A l'ombra del record', un recull de poemes a través dels quals aprofundeix en la vida i l'obra del poeta lleidatà Màrius Torres. Culleré, llicenciat en Filosofia i Lletres i mestre d'escola, va iniciar el recull l'any 2010, quan es va complir el centenari del naixement de Torres. L'autor ha estat premiat amb el premi Drac de poesia d'Òmnium Cultural del Solsonès (2011) o amb el Rafael Sari de l'Alguer (2011). Ara l'editorial Meteora li publicarà 'A l'ombra del record' i rebrà 2.400 euros en metàl·lic.

A banda d'aquests premis, el sopar literari d'Ascó va servir per atorgar tres premis més de narrativa breu per a joves. El primer, per a joves d'entre 14 i 17 anys, va ser el barceloní Martí Casal. El segon, per a joves d'entre 18 i 20 anys, va ser per a la gandesana Ariadna Ortiz. I el premi de narrativa breu local va ser per a la jove asconenca Àngela Aubanell./ Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta