15 de maig del 2015

La Fundació Doctor Ferran beca dos projectes de recerca sobre neurologia



TORTOSA (Baix Ebre).- Dos projectes sobre malalties neurològiques han guanyat enguany les dues beques de la Fundació Doctor Ferran de Tortosa. En aquesta convocatòria s’havien presentat cinc projectes de recerca en salut. L’acte d’entrega de les beques d’investigació mèdica es va fer dijous a la tarda a la sala del Polvorí del Parador de Tortosa. El primer estudi que s’ha emportat una beca de 3.000 euros està dirigit per la doctora Sílvia Reverté, i és sobre els efectes dels ictus en la qualitat de vida i les conductes de salut dels pacients. El segon projecte de recerca està dirigit per la investigadora Eva Forcadell, i tracta sobre l’estimulació cognitiva de pacients amb esclerosis múltiple, mitjançant els jocs de taula. El tractament d’aquests malalts amb jocs de taula, per aconseguir que el seu envelliment siga saludable, durarà sis mesos i implicarà uns 80 pacients dels hospitals de Tortosa, Santa Tecla, Sant Pau i Moisès Broggi. Així ho ha explicat Forcadell durant una entrevista a Canal 21 Ebre.

D’altra banda, la Fundació Doctor Ferran també ha fet balanç dels projectes becats en la convocatòria de l’any passat. És el cas del projecte ‘Avaluació dels nivells d’estrès oxidatiu en càncer de mama: relació amb els patrons de resposta immune i la supervivència’. El seu responsable, l’investigador Carlos López, ha explicat les primeres conclusions de l’estudi.

Per poder tirar endavant la convocatòria anual de Beques Doctor Ferran, la fundació ha tingut nous patrocinadors. D’una banda, l’empresa Química Clínica Aplicada, ubicada a Amposta, i de l’altra, també l’Hospital de la Santa Creu i la Clínica Terres de l’Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta