1 de maig del 2015

Mas advoca des de Tortosa per 'repartir millor' els beneficis de la recuperació econòmica, sense renegar de les retallades



TORTOSA (Baix Ebre).- Un "millor" repartiment dels beneficis de la "recuperació econòmica" però, al mateix temps, plena justificació de les retallades per poder garantir uns serveis públics que estarien "sobre el precipici". Amb aquest missatge s'ha presentat el president de la Generalitat, Artur Mas, a la fira Expoebre de Tortosa en un acte de partit de la candidatura local de CiU. Fent ús del ja conegut llenguatge de navegació, Mas ha assegurat que el "temporal fort" de la crisi econòmica no ha passat del tot, però que l'amenaça ja "no és tan forta". En aquest context, ha plantejat que el creixement del país garanteixi feina i benestar per a la majoria que ha patit de forma més virulenta "els sacrificis de la crisi". En clau més local, el president de CiU ha donar suport i lloat l'acció del candidat Ferran Bel com a alcalde de Tortosa, una ciutat, assegura, on s'han "fet els deures". "L'alcalde de Tortosa és un crac", ha sentenciat el pesident català.


 "Un país que sigui capaç de tornar a créixer econòmicament, oferir oportunitats de feina a la gent, benestar per a la gent que no treballa i, sobretot, repartir millor els beneficis de la recuperació que no pas hem repartit malament els sacrificis de la crisi", ha assegurat el president, admetent un creixement de les desigualtats durant els últims anys que han afectat considerablement una gran majoria de la societat catalana. "Repartir justament els beneficis de la recuperació, ja que els beneficis han recaigut en els menys i els costos en els que són més", ha insistit.

Malgrat admetre que la crisi encara no s'ha tancat, Mas creu que les "millors" condicions de "navegació" econòmica en els pròxims quatre anys ja són "perceptibles". En aquest sentit, ha subratllat la responsabilitat d'assegurar que "després de tants esforços per donar la volta a la situació, ara no s'ens esquerdi i se'ns espatlli". El president ha dirigit aquests arguments, especialment, als candidats convergents, als "capitans de les naus" que aspiren a liderar les institucions locals a partir del pròxim 24 de maig.

"Res serà fàcil", ha assegurat Mas davant un auditori format per regidors, candidats i càrrecs institucionals del partit. De nou, ha identificat els valors de "dir la veritat, escoltar la gent i fer front als problemes" com "l'autèntica revolució", enfront dels "experiments tant de moda i moderns", en referència a Podemos, tornant a incidir sobre els seus problemes interns. "Els oficials de màxim nivell baixen del vaixell perquè estan enfadats amb el capità abans d'assumir qualsevol responsabilitat", ha reiterat.

Però més enllà de les consignes d'aparença socialdemòcrata i intentant preparar el terreny per aquest discurs, Mas ha defensat de nou l'actuació del govern amb les retallades socials en els moments més durs de la crisi. "De vegades, hi ha decisions que no queden bé però que saps que estan orientades a fer el bé", ha avançat. Així, ha afirmat que el Govern, amb les retallades, va haver de "corregir situacions" que "de continuar d'aquella manera" haurien portat serveis públics com la salut i l'educació fins al "precipici", "sobre les roques". "Hem aconseguit entre tots mantenir amb uns nivells que segueixen donant una bona resposta a la població", ha sentenciat.

En aquest punt, ha fet referència al frustrat consorci sanitari de Lleida, contestat socialment per considerar-lo una privatització encoberta del sistema públic de salut. "No li vull treure importància, però l'important dels serveis socials, l'important és si les polítiques existeixen, tenen una base d'interès públic i són sostenibles. I existeixen, tenen una base d'interès públic i les hem fet més sostenibles. Això és el que de preocupar a un governant seriós i preocupat pel bé públic", ha alliçonat als candidats convergents davant "l'examen" davant l'electorat que han de passar el pròxim dia 24 amb les eleccions municipals -una prova que segons Mas, també passarà "d'aquí a pocs mesos"-. / Via ACN

1 comentari:

  1. ...¡Ya!..., pero mientras estemos lastrados, magnetizados, atraidos gravitatoriamente, o lo que es lo mismo AGARRADOS por la gran zarpa española que nos tiene completamente SUJETOS, y nos da un reducido campo de libre alberio, todo esto que nos ha dicho Señor Molt Honorable President, es lo que se dice vulgarmente "agua de borrajas", para los "distinguidos" señores de LA ESPAÑOLISIMA DERECHA tortosina y su comarca de influencia, seguro que me lo discutireis, pero mirad www.espiaenelcongreso.com...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta